Yunanistan'dan cevap: Burada sultan değil hukuka saygılı yöneticiler var

Edirne’de tutuklu bulunan 2 Yunan askeri ile darbe teşebbüsü sonrası Yunanistan’a kaçan 8 Türk askeri konusunu bağdaştıran Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın açıklamalarına Yunanistan ilk kez bu kadar sert yanıt verdi.

SHABER3.COM

Ahvalnews.com'dan Evren Dede'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yunanistan Başbakanı Tsipras’ın kendisine başka vaatlerde bulunduğu” söylemini ilk defa yalanlayan Yunan Başbakanlık Ofisi “8 asker konusunda Türk Cumhurbaşkanı bir şey söylemek isteseydi bunu Yunan Başbakanına bire bir söyleyebilirdi veya Atina’ya yaptığı son ziyarette alenen dillendirebilirdi” ifadelerine yer verdiği açıklamada, “Sayın Erdoğan birbiriyle tamamen farklı olayı bir tutarak bugün için anlaşılması güç kışkırtıcı saldırılar içeren kaygan bir yola devam etmeyi tercih etmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Kendisine Yunanistan’ın hukuk devleti olduğunu, adaletin kararlarıyla ilgili vaatte bulunacak bir Sultana değil, Yunan adelet sürecini bilen ve buna saygı gösteren bir Başbakan'a sahip olduğunu açık ve net bir şekilde bildiririz” ifadeleri kullanıldı.

Edirne’de tutuklu iki Yunan askeriyle olarak ise “Eğer Sayın Erdoğan adil bir şekilde yönetilen bir devletin lideri olmak istiyorsa, tek yaptıkları şey kaçak geçişleri inceledikleri sırada Türk topraklarına birkaç metre geçmek olan iki Yunan askerini Türkiye’nin neden hâlâ cezaevinde tuttuğunu izah etmeli” denirken şu hatırlatma yapıldı:

“Geçmişte benzer vakaları her iki tarafın da anlaşma ve aynı askerî ittifakın üyesi olan iki komşu ülkenin iyi niyeti çerçevesinde çözdüğünü (sayın Erdoğan) çok iyi biliyor.”

Hatırlanacağı üzere Antakya’da konuşan Tayyip Erdoğan Yunanistan ile ilgili olarak şunları söylemişti: 

İşte şahsımı vurmaya gelen malum kişiler biliyorsunuz, 9 kişiler, kaçtılar. Helikopterle Yunanistan’a kaçtılar. Ondan sonra bunları sayın Çipras’la konuştuğumuzda ’10-15 günde halledeceğim’ dedi. Aylar geçti, yıllar geçti hala halledecek. Ve şimdi onları korumanın yollarını arıyorlar. Geçende de sınır ihlali yapan 2 Yunanlı subay-astsubayı biz yakaladık. E şimdi bize batı ayağa kalktı ’Siz büyük devletsiniz bunları bize verin’. Kusura bakmayın, biz yargı devletiyiz. Dolayısıyla bunlar şu an yargıda.

Yargı ne karar verirse odur. Ya sizin yargınız var da bizim yargımız yok mu? Ama hepsi her taraftan saldırıyor. Ya bu teröristler için böyle bir adım atmadınız. Bu teröristler için kalkıp da Çipras’a bir şey söylemediniz ama bunun için hepiniz sıraya girdiniz. Geçen Bulgaristan’daki toplantıda yine gündeme geldi, konuştuk ama biz dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Yolumuza da devam edeceğiz. Bizimle işbirliği yapan tüm ülkelere, tüm yönetimlere, ülkemizde dostluğunu ispat eden tüm idarecilere şükranlarımızı sunuyoruz
<< Önceki Haber Yunanistan'dan cevap: Burada sultan değil hukuka saygılı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER