Yunan bakan, Eurogroup toplantısından 'beyaz duman' çıkacağını umuyor


BRÜKSEL (CİHAN)- Eurogroup, Yunanistan'la ilgili borç krizini görüşmek için Brüksel'de olağanüstü toplandı.

Toplantı öncesinde açıklama yapan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, bugün bir anlaşmaya varacaklarına dair ümitli konuştu. Kendilerinin gereğinden fazla taviz verdiğini savunan Varufakis, "Yunan hükümeti fazladan 10 mil yaklaştı. Artık ortaklarımızın, bu yolun yarısını değil, sadece beşte birini kat etmelerini bekliyoruz. Toplantı sonucunda beyaz dumanla dışarı çıkacağımızı ümit ediyorum." dedi.

'Beyaz duman', Vatikan'da papa seçiminin gerçekleştiğini halka duyurmak için Aziz Petrus Kilisesi'nin bacasından çıkarılmasıyla biliniyor.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble ise söyleyecek yeni bir şey olmadığını belirterek, "Bu tek tek ülkelerle ilgili bir şey değil, Avrupa'nın tamamıyla ilgili. Birbirimize güvenmekle ve bunu geliştirmekle ilgili." şeklinde konuştu. Almanya, kredi anlaşmasının 6 ay daha uzatılması talebini yapan Yunanistan'ın yükümlülüklerini de yerine getirmesi gerektiğini vurguluyor.

Alman ve Yunan bakanların, Eurogroup toplantısı öncesinde Troyka yetkilileri vasıtasıyla müzakereleri sürdürdüğü öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Yunan bakan, Eurogroup toplantısından 'beyaz duman' çıkacağını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER