Yunan adalarına giden uzmanın pasaportundaki KKTC mührü sorun oldu


Türkiye ile AB arasında varılan anlaşma uyarınca Sakız Adası'na ulaşan Türkiye İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nden 6 Türk görevliden birinin pasaportunda KKTC mührü bulunması kısa süreli krize sebep oldu.

Yunan basın-yayın organlarında yer alan haberlere göre Sakız Adası'na mülteci ve göçmenlerin geri iade işlemlerine onay verecek 6 Türk göç uzmanından birinin pasaportunda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giriş mührü kısa süreli krize sebep oldu. Diplomatik pasaportu ile KKTC'ye giriş yaptığı anlaşılan görevlinin Sakız Adası'na girişine izin verildiği ancak öncesinde Yunanistan Kamu Düzeni Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) konuya müdahil olduğu bildirildi. Sakız Adası merkezli yerel Politis gazetesinin internet sitesindeki haberine göre Türk görevlinin bir süre Sakız Adası gümrüğünde tutularak görev yapmasına izin verilmediği de iddia edildi.

Atina Haber Ajansı'nın haberine göre ise Kamu Düzeni Bakanlığı, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu üçüncü ülkelerden Yunanistan'a gelen yolcuların pasaportlarında KKTC mührü bulunmasının sorun teşkil etmediği görüşünün ardından sorunun aşıldığı ifade edildi.

Ancak Yunan yetkililer, KKTC mührü taşıyan Türk görevlinin pasaportuna giriş mührü basmak yerine bir başka kağıda Yunan mührü basarak ülkeye girişine izin verdiği açıklandı.

25 TÜRK GÖÇ UZMANI EGE ADALARINDA

Öte yandan anlaşma uyarınca 5 Yunan adasında görev yapacak Türkiye İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nden toplam 25 uzmanın görev yerlerine ulaştıkları bildirildi. Buna göre Midilli'de 8, Sakız'da 6, Sisam'da 5, Leros'da ve İsranköy'de ise 3'er uzman göçmen ve mültecilerin Türkiye'ye iade işlemlerinde görev yapacak.

Yunanistan'dan ise iade işlemlerinde görev alacak 5 Yunan polisi, bugün Atina'dan Türkiye'ye hareket edecek. 3 polis Dikili, 2'si ise Çeşme de çalışmalara katılacak. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de görev yapan Yunan polis sayısının 25'e ulaşacağı öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Yunan adalarına giden uzmanın pasaportundaki KKTC mührü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER