Yüksekova'da neler oluyor?

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin yaralandığı olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, devriye görevini yapmakta olan bir zırhlı polis aracının üzerindeki silahın ateş aldığı bildirildi. Açıklamada, araçtaki polislerin kesinlikle silaha dokunmadıklarını, tetik mekanizmasının kendiliğinden devreye girdiğini beyan ettikleri ifade edildi. Valilik, olayla ilgili soruşturmanın başladığını da açıkladı.

samanyoluhaber.com


Bugün Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan kavga esnasında yoğun silah sesleri geldi. Olayda 4 kişi yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Olayın nasıl gerçekleştiğine dair açıklama ise ilerleyen saatlerde Hakkari Valiliği'nden yapıldı. 

Valilik açıklamasında olay şöyle anlatıldı:

”08.10,2106 günü saat 10:00 sıralarında Özel Harekat Grup Amirliği hizmetinde kullanılan Orman Kobra kod nolu ekipte görevli araç şoförü B.Z., araç kulecisi İ.M., ve E.K., Orman Mahallesindeki devriye görevlerini ifa etmek için Cengiz Topel Caddesi üzerinde Cezaevi Kavşağına geldiğinde aracın kule kısmında bulunan silahın ateş alması nedeniyle Jiyan mobilya ve müştemilat kısmında bulunan Şemsettin Çakmakçı, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü, Mehmet Ali Kaya, Serhat Buldan ve Aydın Tümen isimli şahıslar yaralanmış. Şahıslar olay yerine gelen ambulanslarla ivedi bir şekilde Yüksekova Devlet Hastanesine intikal ettirilmiş. Rahmi Safhalış, Necdet İşözü, Serhat Buldan ve Aydın Tümen isimli şahıslar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişlerdir. Diğer yaralı şahısların tedavilerine devam edilmektedir. Konu ile ilgili olarak aracın kulesinde görevli polis memuru İ.M., alınan ilk ifadesinde aracın kule kısmında bulunan silahın kendiliğinden ateş aldığını tetik kısmına kesinlikle dokunmadığını beyan etmiştir. Konu ile ilgili olarak aracın kulecisi polis memuru İ.M., gözaltına olaya karışan zırhlı araç muhafaza altına alınmış olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır.

Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için İçişleri Bakanlığınca Mülkiye Başmüfettişi görevlendirilmiş ilgili mülkiye başmüfettişi tarafından çalışmalara başlanmıştır” denildi.

PERVİN BULDAN'IN YEĞENİ DE YAŞAMINI YİTİRDİ

Yüksekova'daki olayda hayatını kaybedenlerden Serhat Buldan'ın, HDP Milletvekili Pervin Buldan'ın yeğeni olduğu ortaya çıktı. Buldan, Twitter'dan yaptığı açıklamada öldürülenler arasında yeğeninin de olduğunu duyurdu.
<< Önceki Haber Yüksekova'da neler oluyor? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER