Yüksekdağ: Hükümet çözüm için tek başına diyordu, daha neyi bekliyorlar?


HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksekdağ, "7 Haziran'da çözüm ve müzakere sürecinin götürülmesi için tek başına hükümetin kurulması gerekir, buna ihtiyacımız var diyorlardı. Hadi buyurun, daha neyi bekliyorlar. Daha neyin kavgasını yapıyorlar. Şu an hükümet tek taraflı bir kavga yürütüyor." dedi.

Şair Gülten Akın'ın cenazesine katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ,
Yalçın Akdoğan'ın 'HDP buradan ayrışmış' sözleriyle ilgili konuştu. Yüksekdağ, her şeyden önce çözüm ve müzakere sürecinin 1 Kasım seçimlerinden sonra hızlı ve yeniden başlatılması gerektiğini düşündüklerini dile getirdi. Bu yönde çağrıda bulunduklarını ifade eden Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Türkiye siyasi bir kriz ortamı içerisindeydi. 7 Haziran seçimlerinde sonra tek başına iktidarın kurulacak olması bu kriz zeminini ortadan kaldırmıyor. Türkiye'de siyasi krizin son bulması için her şeyden önce çözüm ve müzakere sürecine dönülmesi ve masaya yeniden oturulması gerekiyor. Çünkü tek başına iktidarın kurulmuş olması gerçek bir zafer olarak görülemez. Türkiye toplumu için asıl başarı siyasette istikrarın yeniden kurulmasını sağlayacak esaslı adımların atılmasından geçer. Bunun için atılması gereken ilk adım çözüm ve müzakereye dönülmesidir. Siyasi iktidarın bu konuda koyduğu blokajın kaldırılmasıdır. İkincisi de demokratik bir anayasanın yapılması için katılımcı bir siyasi sürecin başlatılmasıdır."

'HÜKÜMET TOPU BAŞKASINA ATMAKTAN VAZ GEÇMELİ'

Yüksekdağ, hükümetin mesaj vermesi gerektiğini vurguladı. Hükümetin yüzde 49'luk çoğunluğu sağladığını hatırlatan Yüksekdağ, "Topu başkalarına atmaktan vazgeçmelidir. Aylardan bu yana, 28 Şubat mutabakatının reddedilmesinden bu yana AKP hükümeti topu sağa sola atmaktan başka bir şey yapmıyor. 7 Haziran'da çözüm ve müzakere sürecinin götürülmesi için tek başına hükümetin kurulması gerekir, buna ihtiyacımız var diyorlardı. Hadi buyurun, daha neyi bekliyorlar. Daha neyin kavgasını yapıyorlar. Şu an hükümet tek taraflı bir kavga yürütüyor. Yüzde 49'luk çoğunluk sağlamasına rağmen askeri yöntemler hala devam ediyor, hala sivil ölümler devam ediyor. 1 Kasım'dan bu yana bölgede 8 sivil öldürüldü. HDP'yi hala kavga edilecek bir parti olarak görmeye devam ediyor. Hükümet tek başına başlattığı kavgayı sürdürmekten vazgeçmeli." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yüksekdağ: Hükümet çözüm için tek başına diyordu,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER