YSK'nin itirazlarla ilgili karar verme süresi doldu

YSK'nın seçim sonuçlarına yönelik itirazlar hakkındaki karar verme süresi bugün TSİ 17:00 itibarıyla sona erdi.

SHABER3.COM


31 Mart yerel seçimlerinden bu yana bir türlü çözülemeyen İstanbul düğümünde, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) olağan takvimine göre itirazlara yönelik karar verme süresi doldu.

Bugün saat 17.00 itibariyle süre dolarken, kurumun önündeki en önemli kararlardan biri Büyükçekmece'de AKP'nin yaptığı itirazla ilgili vereceği hüküm.

YSK, bugüne kadar 25 seçim bölgesinden gelen itirazları değerlendirdi ve üç ilçede seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, YSK karar sürecinde Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen ancak adaylıklarına onay verilmesine rağmen seçildikten sonra mazbataları verilmeyerek yerine ikinci sıradaki partinin - genellikle de AKP - adaylarının göreve başlamasına onay vererek eleştirilerin de hedefi oldu.

Kırıkkale'nin Keskin, Artvin'in Yusufeli ile Denizli'nin Honaz ilçelerinde seçimler 2 Haziran günü yenilenecek.

YSK, bununla ilgili kararı İstanbul'daki oy sayım işleminin sonuçlanması ve birleştirme tutanaklarının tamamlanmasının ardından vereceğini açıkladı.

İstanbul'da Maltepe ilçesinde oylar yeniden sayılıyor. CHP, sayım işleminin Pazar gecesi ya da Pazartesi günü tamamlanacağını tahmin ediyor.

Sayımın tamamlanmasının ardından AKP'nin İstanbul'da seçimin iptali talebiyle olağanüstü itiraz yöntemiyle YSK'ya başvurması bekleniyor.
<< Önceki Haber YSK'nin itirazlarla ilgili karar verme süresi doldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER