YSK'dan son dakika açıklaması!

AKP'nin Büyükçekmece'ye yönelik itirazını görüşen Yüksek Seçim Kurulu, kararını erteledi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP'nin İstanbul Büyükçekmece için seçimin yenilenmesi için yaptığı olağanüstü itiraz konusundaki toplantısını erteledi.

SHABER3.COM

Erteleme kararının, “Maltepe'de sayımın halen devam ettiği ve AKP İstanbul geneli için olağanüstü itiraz yoluna gideceğinden Büyükçekmece'yle ilgili kararın İstanbul sonuçlarını da etkileyeceği” gerekçesiyle alındığı öğrenildi. Büyükçekmece başvurusunun, AKP'nin İstanbul geneli için yapacağı olağanüstü itirazla beraber değerlendirilmesi bekleniyor.

AKP Büyükçekmece'de önce seçimlerin iptali ve yenilenmesi talebiyle YSK'ya başvurmuştu. Ancak, YSK bu talebi henüz karara bağlamadan yeni bir başvuruda bulunan AKP, Büyükçekmece seçimleri için olağanüstü itiraz yoluna gitmişti. AKP'nin iki talebini birleştiren YSK 3 saatlik görüşmenin ardından toplantıyı erteledi.



Erteleme talebinin ise AKP'nin YSK temsilcisi Recep Özel'den geldiği, kurul üyelerince İstanbul'da sayım işleminin tamamlanması gerektiğine ilişkin görüş birliğine varıldığı öğrenildi. Bu durumda, Büyükçekmece başvurusunun, AKP'nin ilerleyen günlerde İstanbul genelinde seçimin yenilenmesi için yapacağını açıkladığı ‘olağanüstü itiraz’ ile birlikte değerlendirilmesi bekleniyor.
<< Önceki Haber YSK'dan son dakika açıklaması! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER