YSK zaman istedi, AKP 24 Haziran'ı özellikle dayattı

Yüksek Seçim Kurulu’nun 24 Haziran’da bir baskın seçim yapılması önerisine “Daha çok süre lazım” diyerek ayak dirediği ancak iktidar partisinin bu tarihi dayattığı belirtiliyor.

SHABER3.COM

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan’ın haberine göre, TBMM’de grup toplantısından sonra yapılan AKP kurmaylarının mini zirvede, “Madem ok yaydan çıktı, en kısa zamanda yaparak seçimi Türkiye’nin gündeminden çıkartalım” önerisi gündeme geldi. Ardından da gece boyunca Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan toplantılarda detaylar şekillendirildi. Kulislerde bu tarihin eylüle kalacağı iddiaları yayılsa da karar ilk toplantıda konuşulduğu gibi 24 Haziran olarak çıktı.

Habere göre AKP kurmayları, Erdoğan’ın Bahçeli’yle dün yaptığı görüşme saatine kadar, bu tarihin alt yapısını hazırladılar. YSK ile yapılan art arda görüşmelerde seçimin en hızlı nasıl yapılabileceği soruldu. YSK yönetimi, seçim ittifakı düzenlemesi nedeniyle rutin hazırlıkların dışında daha fazla süreye ihtiyaç olduğunu söylediler. Buna rağmen AKP seçimin 24 Haziran’a yetiştirilmesi konusunda ısrarcı oldu. YSK, bunun üzerine 50-53 günlük bir taslak program hazırladı. Bunun olası gelişmelere göre, kısaltılıp uzatılabileceği de belirtildi.
<< Önceki Haber YSK zaman istedi, AKP 24 Haziran'ı özellikle dayattı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER