YPG: Rusya bize ihanet etti

YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, Rusya’nın cephede karşı tarafta yer aldığını belirterek, “Rusya anlaşmaları yok sayarak bize ihanet etti” dedi.

SHABER3.COM

Suriye’de yayın yapan haber ajansı ANHA’ya konuşan Hemo, harekatın ‘işgal ve katliam’ olduğunu savunarak Rusya’nın durumunu açıklığa kavuşturması gerektiğini söyledi.

Rusların iki yıldır Afrin’de bulunduğunu, Kürtlerle bir olup bazı sorunları çözeceklerini söylediğini ve sürekli olarak “Kürtlersiz bir çözüm mümkün değil” dediğini ifade eden YPG komutanı, Rusya'nın kendilerine verdiği sözleri tutmayarak karşı cephede yer aldığını söyledi.

Hemo şöyle devam etti: “Rusya’yla bazı anlaşmalarımız vardı. Ama Rusya bir gecede bu anlaşmaları yok sayarak bize ihanet etti. Kürtlersiz bir çözümün mümkün olmadığını ve Kürtlerle birlikte sorunları çözeceğini söylüyordu. Fakat şimdi yaşananlar Rusya’nın gerçek yüzünü deşifre etti. Rusya tüccar bir ülkedir. Anlaşılan Türk devletiyle bazı anlaşmalar yapmışlar. Efrin işgaline dönük tutumu Rusya’nın ilkesiz bir devlet olduğunu gösterdi. Fakat şunun altını çizmek isterim. YPG-YPJ ve QSD ile halkımızın mücadelesiyle yeni bir tarih yazılıyor, yazılacaktır. Bir gün gelecek ve Rusya da bu ilkesizliğinden dolayı Kürtlerden özür dileyecektir.”

RUSYA: YAKINDAN İZLİYORUZ

Bu arada Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Afrin'e yönelik operasyonu çok yakından izlediklerini söyledi.  Peskov, Türkiye'nin Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik operasyonu konusu da dahil olmak üzere, Türkiye ve Suriye liderliğiyle iletişim halinde olduklarını belirtti.
Peskov, Moskova'nın, Türkiye'nin Afrin operasyonu konusunda önceden bilgilendirilip bilgilendirilmediği yönündeki bir soruya ise yanıt vermedi.

Diğer taraftan Peskov, Rusya'nın, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının esaslı biçimde önemli olduğuna inanmaya devam ettiğini de kaydetti.

<< Önceki Haber YPG: Rusya bize ihanet etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER