Yolsuzluk operasyonunun ardından polislere zulüm bitmiyor

17-25 büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından hukuksuzlukları örtmek için polislere yapılan zulümler bitmiyor.

Yolsuzluk operasyonunun ardından polislere zulüm bitmiyor

Görevlerinden alınan, sürgün üzerine sürgün yiyen, hapse atılan polislerin yanı sıra, çocuklarına da zulüm yapılıyor. Babası Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan bir polis çocuğu, 3 hafta görüştürülmediği babasının öldüğünü zannetti. 3 hafta sonra babasıyla görüşen 7 yaşındaki çocuk, babasının ölmediğini o zaman anlamış.

EŞYALARI YOLDAYKEN GÖZALTI

Silivri Cezaevi'nde 14 Aralık'tan beri tutuklu bulunan polislerden birinin eşi, avukatı Ömer Turanlı'ya yaşadığı zulümleri anlattığı bir mektup gönderdi. Annenin mektupta paylaştığı bilgilere göre, 22 Temmuz sahur operasyonuyla gözaltına alındığında aile yeni tayin yerine yeni ulaşmış, eşyalar bile daha gelmemiş. Baba, gözaltına alınıp İstanbul'a doğru yola çıkarken, anne 3 çocuğuyla birlikte hiç tanımadığı şehirde, eşyaları bile ulaşmamış bir durumda yalnız kalmış. Bu operasyonda serbest kalan polis, 14 Aralık'taki operasyonda bir daha gözaltına alınmış, ve o günden beri Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

3 HAFTA BABASINI GÖREMEYİNCE, ÖLDÜ SANMIŞ

Anne, yaşadığı sıkıntıları çocukları da dahil kimseyle paylaşmamış. Fakat 7 yaşındaki çocuğunun okulda yaptığı bir resmi gösterdiği anne, çocuğunun yaşadığı travmayı o zaman anlamış. Çocuk fotoğrafta, 3 haftadır görmediği babasını ‘öldü' şeklinde çizmiş. Çocuk, çizdiği fotoğrafta, annesiyle el ele tutuşarak babasının mezarına gittiğini hayal etmiş. Çocuğun bu durumu ise babasıyla görüştükten düzelmiş. Babalarının tayin olarak gönderildiği şehirde yaşamak zorunda kalan aile, haftalık görüşmelere her zaman gidemediğinden, babaları 3 çocuğunu birlikte hiç görememiş. Küçük çocuklarından birini dört ay sonra görebilen baba, diğerini beş ay sonra görebilmiş.

AVUKAT TURANLI: VEBAL, İMZA ATANLARIN ÜZERİNEDİR

Mektubu gözyaşlarıyla okuduğunu belirten polisin avukatı Ömer Turanlı, bu ailelerin vebalinin, hukuksuz imza atanların, attıranların üzerine olduğunu söyledi.

İşte çocuğun, tutuklu babası için çizdiği o resim:


<< Önceki Haber Yolsuzluk operasyonunun ardından polislere zulüm bitmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER