Yok böyle skandal

Bank Asya'yı kâr ederken alıp bir yılda 376 milyon lira zarara uğratan geçici TMSF yönetimi, faturayı çalışanlara ödetmek için harekete geçti. Geçici yönetim çalışanları her ay 15 gün ücretsiz izne çıkaracağını personele resmi yazı ile bildirdi.

Yok böyle skandal

Geçen yıl şubat ayında Bank Asya yönetimine el koyan TMSF, geçen yaklaşık bir yıllık sürede bankanın yüzde 44 küçülmesine neden oldu.

Özgür Düşünce'den Hasan Önal'ın haberine göre, banka geçen yılın ilk yarısında 378,7 milyon lira zarar açıkladı. Küçülmeyi resmi yazı ile itiraf eden, TMSF’nin atadığı geçici yönetim şimdi çalışanları her ay 15 gün ücretsiz izne çıkarmaya hazırlanıyor.

ORTAKLARDAN TEPKİ
Banka yönetimi, isteyen personelle yollarını ayırabileceğini de bir yazı ile iletti. Duruma tepki gösteren bankanın ortakları, kâr eden bir bankanın bir yılda geldiği durumun ortada olduğunun altını çizdi. Hissedarlar, bir an önce eski durumuna dönmesi için bankanın kendilerine iade edilmesini istedi.

PERSONEL KIYIMI YETMEMİŞ!
Yönetim yazısında, personel sayısındaki azalmanın ise yüzde 8 ile sınırlı kaldığını vurguladı. Mevcut bilanço büyüklüğü dikkate alındığında faaliyete mevcut personel sayısıyla devam etmenin sektör gerçekleri ile örtüşmediği ve bu durumun sürdürülebilir olamayacağı ifade edildi. Çalışanlardan fedakarlık istenen yazıda, yapılacak işgücü planlaması ile ayda 15’er günlük sürelerle ücretsiz izin uygulamasına geçileceği belirtildi.

İSTİFA DİLEKÇELERİ İSTENDİ
İnsan Kaynakları ve Organizasyon Müdürlüğü’nden gönderilen bir başka yazıda ise kendi isteği ile bankadan ayrılmak isteyen çalışanlardan el yazıları ile yazılmış talep dilekçelerini, ayrılma gerekçeleri belirtilmiş ve yönetici onayı alınmış şekilde kendilerine iletilmesi istendi. Bu çalışanların iş akitlerinin karşılıklı anlaşma (ikale) yoluyla sonlandırılacağı belirtildi.

ARTIK YÖNETİMDEN ÇEKİLİN
TMSF'nin Bank Asya’ya “Siz bu bankayı yönetemiyorsunuz biz iyi yöneteceğiz” diyerek geldiğini hatırlatan Taşbaş, mevcut durumda bankayı kimin yönetemediğinin ortaya çıktığını kaydetti. TMSF’ye bankayı ortaklarına bırakma çağrısı yapan Taşbaş, “Artık çekilin, bankayı sahiplerine bırakın, sahipleri bankayı yönetsinler. Bankanın hissedarları, çalışanlarıyla gayet iyi ve mutlu bir şekilde bankayı yönetiyorlardı. TMSF yönetimi kalırsa zarar daha da artacak” dedi.

BAŞKA BANKA BİR HAFTADA BATARDI
Bank Asya müşterilerini bankadan soğutmak için çeşitli çalışmalar da yapıldığını hatırlatan Avukat Taşbaş, şöyle devam etti:
“Bank Asya’ya yapılanlar, şu an faaliyetteki 52 bankadan birisine yapılmış olsaydı bırakın 11 ay direnmeyi bir haftada bu bankalar kepenklerini indirirlerdi. Bank Asya’nın mudileri bankalarına sadakatle sahip çıktılar. Banka yönetiminin müşterilerini soğutmaya yönelik durumlara son vermesi gerekiyor.”

SORUMLU TMSF'DİR
Süleymen Taşbaş, bankanın bir yılda yarıya yakın küçülmesi ve çalışanların işten çıkarılmasının bankanın iyi yönetilemediğinin göstergesi olduğunu söyledi. Taşbaş, “Bankanın yönetimi 11 aydır, TMSF’nin atamış olduğu yönetim kurulunda. Bankayı onlar idare ediyorlar. Bankaya geldiklerinde banka artıdaydı, kar açıklamıştı. Şu an zarar ediliyorsa bu açıkçası yönetimin gereği gibi ifa edilmemesindendir” dedi.

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER