YÖK akademisyenlerin yurtdışı çıkışını durdurdu

YÖK'ten akademisyenlere yurtdışı yasağı getirildi

YÖK akademisyenlerin yurtdışı çıkışını durdurdu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tüm üniversitelere bir yazı göndererek, devlet ve vakıf üniversitelerinde gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan görevlendirilmelerin rektörler dahil ikinci bir talimata kadar durdurulmasını, yurtdışında bu kapsamda çalışma yapan akademisyenlerin durumlarının ivedilikle incelenerek yurtdışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede geri çağrılmasını istedi.

Yurtdışında yer alan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kazakistan’daki Ahmet Yesevi Üniversitesi’ne YÖK tarafından önerilip MEB onayıyla yapılan görevlendirmeler bu uygulamanın dışında tutuldu.

YÖK’ten konuya ilişkin gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “İkinci bir yazımıza kadar, 2547 sayılı Kanunun 39. maddesinin son fıkrası* hariç olmak üzere, rektörler de dâhil anılan Kanun maddesi uyarınca yurtdışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi, bu madde kapsamında veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurtdışında görevli bulunan öğretim elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek yurtdışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederiz.”
<< Önceki Haber YÖK akademisyenlerin yurtdışı çıkışını durdurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER