Yılmaz Vural'dan antrenörlere: Sürünün kardeşim, hepiniz sürünün


Gençlerbirliği'ndeki teknik direktörlük görevine 6 günlük bir sürenin ardından son verilen Yılmaz Vural, Türkiye Antrenörleri Derneği Başkanı İsmail Dilber'e ve ona oy veren antrenörlere tepki gösterdi. İsmail Dilber'in, kendisinin görevden alınmasının 'Herkesin demokratik kararı' olarak değerlendirmesine üzüldüğünü belirten Vural, "Bir yemeğe oy veriyorlar. Sürünün kardeşim, hepiniz sürünün." dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki binasında gerçekleştirilen toplantıda Yılmaz Vural, "Benim aslında başıma gelen olaydan çok en üzüldüğüm konu İsmail Dilber'in medyanın sormuş olduğu soruya, 'Herkesin demokratik hakkı, anlaşırlar ayrılırlar bizi ne bağlar' demesi. Ben sana aidat ödüyorum. İnsan bir sorar merak eder. Ey başkan sana sesleniyorum: Sen kişisel olarak iyi olmayabilirsin. Sana oy vermedim. Bana kızmış olabilirsin. Bu dernek antrenörlere ne hak sağladı? Hala seni seçiyorlarsa, bir yemeğe oy veriyorlarsa yazıklar olsun bu antrenör kesimine. Sürünün kardeşim, hepiniz sürünün. Böyle bir başkanı seçin durun. Size fayda sağlamayacak bir insanla çalışın durun." ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kendisini aradığını ve Futbol Federasyonu'nun Yılmaz Vural konusunun ocak ayında gündeme getirileceğini açıkladığını hatırlatarak, Terim'e ve Federasyon yetkililerine teşekkür etti.

Futbolcuların canlarını yakmayacak, fazla çalıştırmayacak, izin verecek teknik direktör istediklerini ve sürekli istekleri olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, sesleri fazla çıktığında da antrenörlerin gönderildiğinin altını çizdi.

Vural, siyasetçilerin de antrenör atamaları içinde olduğunu belirterek, "'Bu bizim çocuk alın bunu.' Yönetici arkadaşlarımızın beklentileri var. Siyasetle organik bir bağ var. Bu kadar kolay mı antrenörlük yapmak. Futbolcuya dayalı, çarpık, bozuk sistemlerde hiçbir şeyin doğru gitmesi mümkün değil." şeklinde konuştu.

Bir sezonda teknik direktör değiştirme konusunda engellemenin gelmesi gerektiğini savunan Vural, şöyle devam etti: "Bu federasyon hep kulüplerin deniyor. Kulüpler benimle oyuncuyla çalışanlarla anlam kazanıyor. Federasyon kulüplerinse bizim de olmalı. Antrenör bu kadar sahipsiz bırakılır mı. Rica ederim bu komediye bir son verelim. Kulüpler de TFF'nin alacağı karara boyun eğsinler. Bosman kanunu gibi bir kural çıksın. Onun bunun aracılığı da ortadan kalksın. Antrenörlük bu kadar kolay bir meslek değil. Kulüpler sezon içinde en fazla 2 antrenörle çalışmalı. Bir yasa çıkarmamız lazım. Oyuncu da bilsin ki ikinci antrenör de gitmeyeceğine göre işine bakmak zorunda kalsın. Herkes de kendi mecra içerisinde işini yapmaya gayret eder. Kim bu sistemden memnun bilmiyorum ama kimsenin de sesi çıkmıyor."

Herkesin iktidar zehirlenmesine girdiğini dile getiren Yılmaz Vural, "18 yıl başkanlık mı yapılır. Yorulmuyor musunuz ya? Bırak kardeşim başkası yapsın. Sayın Başkan İsmail Dilber, bu herkesin demokratik hakkı kullanır sen benim başkanım değilsin. Ben böyle bir başkan istemiyorum. Seninle kişisel bir sorunum yok. Başkan olarak yaptıklarını tasvip etmiyorum." ifadelerini kullandı.

FATİH TERİM'LE KONUŞMASININ DETAYLARI

Fatih Terim'in kendisini aramasıyla ilgili detayları da anlatan Vural, şöyle devam etti: "'Oyuncuya dayalı düzen var. Değiştirmemiz lazım.' dedim. Fatih Terim de kulüplerin bu tasarruf hakkına nasıl engel olabiliriz? dedi. Bana yasakladığın kadar kulüplerin hakkını da yasakla.' dedim. 'Yüzde yüz haklısın bunu federasyon ve kulüplerle görüşelim' dedi."

BU ÜLKENİN BOSMAN'I OLALIM

Kameralar aracılığıyla Terim'e mesaj gönderen Vural, şöyle konuştu: "Bu işi sen düzeltirsin. Biz senin askerin gibi çalışalım. Bu işi düzelt. Antrenörlük mesleği gitti. Eğitimden kulüp yapılarındaki konumuna kadar antrenörlük zavallı bir durumda. Bu kuralı getir arkadaş. Bu kuralın adı da Yılmaz Vural. Bosman kimse biz de bu ülkenin Bosman'ı olalım."

AHMET ÇALIK'A TEPKİ

Gençlerbirliği takım kaptanı Ahmet Çalık'a da ağır eleştirilerde bulunan Vural, sözlerini şöyle tamamladı: "27 tane çocuk bunlar. Bunları deşifre etmek lazım. Ne yaptım size? Bana taktik öğretiyorlar. Ahlaksızlara bak. Bunlardan bir tanesi Ahmet Çalık ve milli takımda oynuyor. Fatih Terim'den rica ediyorum Allah aşkına bir daha milli takıma alma. Bir antrenöre yaptığı davranışa bak. Ahlaksıza bak, yaşı 21 daha böyle saçma bir tip olur mu? Şimdi paniğe girdi. Hocam 'Fatih hocaya böyle mi dedin?' Evet Ahmet. Söylüyorum buradan duysun. Kulaklarını çekmek lazım. Herkes kendine çeki düzen versin."
CİHAN
<< Önceki Haber Yılmaz Vural'dan antrenörlere: Sürünün kardeşim, hepiniz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER