Yıllık işletme cetveli vermeyene 881 TL ceza


Malatya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nce 30 Nisan tarihine kadar yıllık işletme cetveli vermeyen iş yerlerine 881 TL para cezası uygulanacağı bildirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 1'inci maddesi çerçevesinde, üretim yapan ve sanayi sicile kayıtlı iş yerlerinin, kanunun 5'inci maddesi gereğince her yıl bir önceki yıla ait bilgileri içeren yıllık işletme cetvellerini en geç 30 Nisan tarihine kadar Malatya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne vermesi gerektiği belirtildi.

30 Nisan'a kadar yıllık işletme cetveli vermeyen iş yerlerine 881 TL para cezası uygulanacağı ifade edilen açıklamada, "Belirtilen süre içerisinde, Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen iş yerlerine, kanunun 9'uncu maddesine göre, 881 TL idari para cezası uygulanacak. 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 1'inci maddesine göre üretim yapan ve Müdürlüğümüzden Sanayi Sicil Belgesi alan işletmelerin, 30 Nisan 2016 tarihine kadar https: //sanayisicil.sanayi.gov.tr internet adresinde açılan Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden 2015 yılı Yıllık İşletme Cetvellerini vermeleri gerekiyor" denildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yıllık işletme cetveli vermeyene 881 TL ceza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER