Yılın ilk yamaç paraşütü kursu başladı

Yılın ilk yamaç paraşütü kursu başladı

KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri Talas Belediyesi'nin Ali Dağı'ndaki yamaç paraşütü kursları başladı. İki ayrı kursta eğitim gören kursiyerler, Talasgücü Belediyespor bünyesindeki yamaç paraşütü takımına seçilecek.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Ali Dağı'nın eteklerindeki Mehmet Şafak Yaşam Parkı ve Yamaç Paraşütü İniş Alanı'nda bulunan merkezde eğitim almaya başlayan kursiyerleri ziyaret etti. Burada Talasgücü Belediyespor havacılık öğretmeni Celal Yıldız ile yardımcıları Emrah Kaygusuz ve Cihan Yavuz'dan bilgiler alan Başkan Palancıoğlu, başlangıç kursundaki 5'i yabancı 21 öğrenci ve ileri seviye kursundaki 21 kursiyere başarılar diledi.

Ali Dağı denilince akla yamaç paraşütü, yelken kanat ve model uçak gibi hava sporları geldiğine dikkat çeken Başkanı Palancıoğlu, her yıl uluslararası organizasyonlara başvuru yapmayı sürdüreceklerini söyledi. Başkan Palancıoğlu, 2018 Avrupa Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için başvuracaklarını anlatarak, "Ali Dağı'nın özelliği farklı. Burada yamaç paraşütü ile uçmak bir ayrıcalık. Şehir merkezine yakın, uçuş için gerekli termiği harika bir dağ. Talas Belediyesi olarak hem yamaç paraşütünde iyi sporcular yetiştirerek ülkemizi uluslar arası şampiyonalarda temsil etmeyi hem de spor turizminde Ali Dağı gibi bir nimetten en güzel şekilde istifade etmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Ali Dağı Master Planı içinde yer alan Ali Dağı 360 Projesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Palancıoğlu, "İnşallah bu yaz itibariyle mimari düzenlemeleri, peyzaj çalışmaları, itfaiye yolunun açılması, basınçlı sulama sistemleri gibi birçok çalışmayı başlatacağız. Bu projeyle Ali Dağı'nda sadece yamaç paraşütünde değil, diğer hava sporlarının da en iyi yapıldığı merkez konumumuzu yükseleceğiz. Hava sporları, bisiklet, binicilik ve yürüyüşle ilgili her türlü ihtiyacın giderildiği tesislere kavuşacağız." şeklinde konuştu.

Başlangıç olarak bilinen P2 kursunda 1 hafta teorik 4 gün uygulama, ileri seviye olarak gösterilen P3 tekâmül kursunda ise 1 hafta teorik 3 hafta uygulama eğitimleri verilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Yılın ilk yamaç paraşütü kursu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER