Yıldırımhan, Mersin'i Türkiye'de ilk 5'e taşıdı

Yıldırımhan, Mersin'i Türkiye'de ilk 5'e taşıdı

Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi'nin, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme (LYS) istatistiklerine göre Mersin 1.liğinin yanında 427 puan ortalaması ile Türkiye 5.liği, branş sıralamalarında ise 23,37 geometri ortalaması ile Türkiye 2.liği elde ettiği bildirildi.

Özel Yıldırımhan Fen Lisesi Müdürü Nurettin Koca, 2015 YGS ve LYS istatistikleri ile Türkiye geneli tüm liselerin başarı durumlarını karşılaştırmalı gösteren ayrıntılı tablonun ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlandığını kaydetti. Okullarının 2015 YGS ve LYS istatistiklerine göre Mersin 1.liğinin yanında 427 puan ortalaması ile Türkiye 5.liği, branş sıralamalarında ise 23,37 geometri ortalaması ile Türkiye 2. liği elde ettiği ifade eden Koca, aynı zamanda YGS1 ve YGS 6'da Türkiye 4.sü olan Özel Yıldırımhan Fen Lisesi'nin LYS okullar sıralamasında 426 MF puan ortalaması ile Türkiye 9.su olduğunu kaydetti.
Bireysel başarıda LYS Türkiye 2.liği, kitlesel başarıda YGS Türkiye 5.liği ve LYS Türkiye 8.liği elde eden okullarının TEOG sınavında 20 öğrenci'nin 700 tam puan alarak büyük başarıya imza attığını vurguladı.

Koca şöyle devam etti: "Toplam Kalite Yönetimi -Türkiye Birincisi unvanını alan Özel Yıldırımhan Okulları'nda bu tablo her yıl tekrar etmekte. Başarı anasınıfından itibaren başlayan özverili ve sistemli bir çalışmanın ürünü." CİHAN
<< Önceki Haber Yıldırımhan, Mersin'i Türkiye'de ilk 5'e taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER