Yıldırım: Sıra kara harekatında

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede Suriye'de Afrin bölgesine yönelik olarak yapılan askeri harekat ele alındı. İki lider görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

SHABER3.COM

Toplantıda ilk sözü olan Başbakan Yıldırım, "Afrin harekatının ilk aşaması TSK hava unsurlarıyla gerçekleştirilmiş, hedeflerin neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiştir. Yarın itibarıyla gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yıldırım, Afrin harekâtı ile ilgili bilgi almak üzere Genelkurmay Başkanlığı'na gitti. 

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

*"Afrin harekatının ilk aşaması TSK hava unsurlarıyla gerçekleştirilmiş, hedeflerin neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiştir. Yarın itibarıyla gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir.

*Hedef asla ve asla Suriye'nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir. Son 3 yıl içinde ülkemize ve Fırat Kalkanı sahasına yapılan tacizler ve buradaki kayıtlar ve ayrıca sınırda yaşayan sivillere yönelik ataklar terör faaliyetlerini ortadan kaldırmaktır.

*Afrin'de yaşayan Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimizi terör örgütlerinin baskı ve zulmünden kurtarmak bu harekatın önemli hedeflerinden biridir.

*Son üç yıldan beri bölgede terör örgütünün adeta zulüm seviyesi o kadar artmıştır ki 350 bin insan bölgeden göç etmek zorunda kalmıştır ve ülkemize 350 bin Kürt kardeşimiz gelip canlarını kurtararak burada yerleşmiştir. Dolayısıyla terör örgütünün 'Afrin'de Kürtleri yok etmeye yönelik bir operasyon yapılıyor' gibi kara propagandalarının asla ve asla gerçekle alakası yoktur. Yapılan operasyon, Kürtleri de Arapları da masum insanları da bu eli kanlı, bölücü terör örgütünün zulmünden kurtarmaktır."


<< Önceki Haber Yıldırım: Sıra kara harekatında Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER