YGS ve LYS öğrencilerine tanıtım ve motivasyon semineri


Batman Özel İrfan Okulları Mehmet Sıdık Tekin Lisesi'nde eğitim gören lise son sınıf öğrencilerine YGS- LYS tanıtım ve motivasyon semineri verildi.

Özel İrfan Okulları konferans salonunda düzenlenen seminere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek özel üniversitesi olan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi Uzman Psikolojik Danışman Ömer Güçlü katıldı. 'Hedef ve Motivasyon' konulu seminerde öğrencilere; hedefe varma adına moral ve motivasyonun önemine değinen PDR uzmanı Güçlü, öğrencilerin sonuca ulaşabilmeleri için düzenli bir program yaparak sabırla sonuca odaklanmaları gerektiğini ifade etti.

Güçlü, hedef-motivasyon yöntemi, meslek seçiminin temelleri, motivasyonun temelleri, başarılı olmanın sırları ve YGS öncesi sınav stresini yenmenin önemi ile ilgili konularına yer verdi. Öğrenciler de PDR Uzamanı Güçlü'ye; seminerin sonunda konu ile ilgili sorular sorarak, sistemin etaylarını öğrenme fırsatı buldu. Özel Mehmet Sıddık Tekin Liseleri'nin sınav çalışmalarının da paylaşıldığı seminerde öğrencilerin sınava ilişkin soruları da cevaplandırıldı.

PDR uzmanı Güçlü, yaptığı açıklamada, "Önce hedeflerimizi belirlemeliyiz. Mesele üniversite okumak değil. Bütün insanların uyguladıkları bir yöntem var, birincisi 'İnanmak', ikincisi 'Bedel ödemek'. Ülkemizdeki insanların en büyük problemi, hedef belirleyememeleridir. Alın teri dökmeden, gözyaşı dökmeden, başarı gelmez. İnsanlar bugün, kısa yoldan başarılı olmak istiyor. Kısa yoldan başarı gelmez. Başarı için sabırla çok çalışmanız gerekiyor" dedi. Okul Müdürü Yılmaz Kuluç ise seminerde yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İnanıyoruz ki sizler yıllardır hazırlandığınız bu sınavı en güzel şekilde geçerek LYS sınavında da başarılı olacaksınız. Hak ettiğiniz üniversiteleri de kazanacaksınız. Beklentimiz; üniversite eğitimi sayesinde bu coğrafya için iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan başarılı bir genç neslin yetişmesidir. Bu noktada ailelerin, okulumuzun ve öğrencilerin üzerine düşeni yapması başarıyı mutlak kılacaktır. Hedefini gören öğrenci, her zaman başarıya kilitlenecek, ailesinin ve okulunun gururu olacaktır.


CİHAN
<< Önceki Haber YGS ve LYS öğrencilerine tanıtım ve motivasyon semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER