YGS soruları nasıldı?

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdi.

YGS soruları nasıldı?

Bazı öğrenciler soruların çok uzun olduğundan yakındı, bazıları da soruların kolay olduğunu belirtti.
 
2 milyon 126 bin 681 adayın katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdi. Saat 10.00'da başlayan ve 160 dakika sürdü. Sınavın sona ermesi ile dışarı çıkan öğrencilerden bazıları soruların zor olduğunu ve sürenin kısalığından yakındı. Sınavının güzel geçtiğini belirten bir öğrenci ise "Sınav güzeldi. Geçen seneki gibi soruları uzun sormuşlar özellikle paragraf soruları çok uzundu.” diye konuştu.

Başka bir öğrenci ise, “Bir şeyler yapamaya çalıştık ama bakacağız artık. 6 gün sonra açıklanıyor galiba. Allah’ın izniyle güzel bir puan alırız. Sosyal bilgiler biraz zordu ama genelde sorular kolaydı. Çalışana kolaydı.” dedi.

Sınavının çok iyi geçtiğini ifade eden bir diğer öğrenci ise, “Gayet güzeldi, başarılıydım. Genelde Fen bilimlerinde zorlandım. Süre konusunda ben antrenmanlıydım zaten. Dershanem vardı, alışkındım. Makine Mühendisliği istiyorum. Olacağına da inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Sınava çalışmadığını aktaran başka öğrenci ise, “Açıkçası ben hiç çalışmadım. Matematiği komple boş bıraktım. Sorular çalışana kolaydı aslında. Bilmiyorum, geçeceğim diye umut ediyorum. Açıktan da liseyi bitirdim. Ona da hiç çalışmadım ama diplomayı aldım sorularda mantık yürüterek. Bu şekilde sorularda başarılı olacağıma inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Çıkışta ailesine sarılarak sevincini paylaşan bir öğrenci ise “Sınav çok güzeldi. Bu sene kolay sormuşlar. Geçen senenin sorularını çözdüm bu seneye diğer seneye oranla kolaydı.” dedi. Öğrencinin velisi ise "Çok heyecanlıydık ama bu sene başaracağına inanıyorum. Allah herkesin çocuğuna başarmayı nasip etsin. Herkese istediği yeri nasip etsin.“ diye konuştu.

Herhangi bir puan türünden 180 barajını geçebilen adaylar, Haziran ayında yapılacak LYS'ye girmeye de hak kazanacak.


(CİHAN)
<< Önceki Haber YGS soruları nasıldı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER