Zübeyde Hanım ölümünün 90. yılında anıldı

Zübeyde Hanım ölümünün 90. yılında anıldı


ANTALYA (A.A) - Mustafa Kemal Atatürkün annesi Zübeyde Hanımın ölümü çeşitli etkinliklerle anıldı.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi tarafından Zübeyde Hanımın ölümünün 90. yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     İlk olarak Atatürk Evi yanındaki Zübeyde Hanım büstü önünde bir tören yapıldı.
     Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şube Başkanı Melahat Atalay, Zübeyde Hanımın hayatını anlattı. Zübeyde Hanımın Türk Milletinin kıymetli annesi olduğunu belirten Atalay, Atatürkün vatan için savaşırken 3 yıl annesiyle görüşemediğini kaydetti.
     Törene katılanlar ellerindeki karanfilleri Zübeyde Hanımın büstü önüne bıraktı. Büst önündeki anma töreninin ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonunda Cumhuriyeti Yaşayan Kadınlarımız konulu bir konferans düzenlendi.
     Konferansa CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Dil Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Küçükaras, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Sekreteri Meral Özaygen konuşmacı olarak katıldı.
     Milletvekili Yılmaz, Zübeyde Hanımın dünyaya bir dahi getirdiğini ifade etti. Bu dahinin Atatürk olduğunu dile getiren Yılmaz, Atatürk ulusallıktan yana tavır aldığı için unutturulmaya çalışılıyor. Bilimden uzaklaşmamız için Atatürk unutturulmaya çalışılıyor dedi.
     Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Sekreteri Meral Özaygen ise Kurtuluş Savaşını erkekler ve kadınların birlikte verdiğini vurguladı. Başta Atatürk olmak üzere o dönemin erkeklerinin kadınlara yurttaşlık hakkı verdiğini hatırlatan Özaygen, Kurtuluş Savaşı dönemi kadınların neler yaptığını anlattı.
     Törene, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turgay Genç, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Zübeyde Hanım ölümünün 90. yılında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER