Zonguldaktaki suç örgütü operasyonu

Zonguldaktaki suç örgütü operasyonu -TSO Başkanı Demir ve Kilimli Belediye Başkanı Özdemirin de aralarında bulunduğu 69 şüpheliden 56sı Ankaraya sevk edildi


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Salih Demir ve Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ile bir kömür şirketinin bazı yöneticilerinin de bulunduğu 69 şüpheliden 56sı Ankaraya sevk edildi.
     Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinasyonuyla 8 Nisanda düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin Zonguldak Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu tamamlandı.
     "Suç örgütü kurdukları ve üye oldukları" ve "ihaleye fesat karıştırdıkları" iddiasıyla gözaltında bulunan TSO Başkanı Demir, Kilimli Belediye Başkanı Özdemir, Zonguldak Belediyesi Meclis Üyesi M.D. ve eski İl Jandarma Alay Komutanı emekli Kıdemli Albay H.T.A, bazı kamu görevlileri ile diğer şüpheliler, Zonguldak Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.
     Şüphelilerden 56sı polisin geniş güvenlik önlemleri altında iki otobüsle Ankara Adliyesine sevk edildi, 13ü ise serbest bırakıldı.
     Bu arada, bazı şüpheliler, sağlık kontrollüne götürülürken kendilerini görüntüleyen gazetecilere saldırmak istedi.
     Zonguldak ve Ankara emniyet müdürlükleri ekiplerince 8 Nisanda düzenlenen operasyonda, TSO Başkanı Demir, Kilimli Belediye Başkanı Özdemir, Zonguldak Belediyesi Meclis Üyesi M.D. ve eski İl Jandarma Alay Komutanı emekli Kd. Albay H.T.A. ile bazı kamu görevlilerin de aralarında bulunduğu 69 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı - Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Zonguldaktaki suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER