Zonguldaka Çinli gelin

Zonguldaka Çinli gelin -Çinde tanıştığı kadınla evlenen Zonguldaklı genç, memleketinde Türk geleneklerine göre yapılan düğünle mutluluğunu yakınlarıyla da paylaştı


ZONGULDAK (A.A) - Çinde tanıştığı kadınla evlenen Zonguldakgenç, memleketinde Türk geleneklerine göre yapılan düğünle mutluluğunu yakınlarıyla da paylaştı.
     Alaplı ilçesinden üniversite eğitimi için gittiği Çinde bir şirkette dış ticaret uzmanı olarak çalışan Emrah Akman (27), arkadaşının doğum gününde Çinli Xue Hui (27) ile tanıştı. Bir süre sonra evlenmeye karar veren Akman ile Müslüman olarak Leyla adını alan Hui, Çinde resmi nikahlarını kıydıktan sonra Türkiyeye geldi.
     Alaplı Belediye Çay Bahçesinde düğün törenleri gerçekleşen Akman çifti, akrabaları ve dostlarıyla çalınan Türk müzikleri eşliğinde eğlendi.
     Emrah Akman, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin evlenmeden önce Müslüman olduğunu ve Leyla ismini aldığını söyledi.
     Eşiyle, arkadaşlarının doğum gününde tanıştıklarını ve geçen yıl Çinde nişanlandıklarını anlatan Akman, şunları kaydetti:
     Ben 8 yıldır Çinde yaşıyorum. Öğrenci olarak gittim, mezun olduktan sonra da iş hayatımı orada sürdürdüm. Çinceyi çok iyi biliyorum. Eşim de yeni yeni Türkçe öğreniyor. Çinde bir düğün yaptık. Alaplıda yakınlarımızla mutluluğumuzu paylaşmak istedik. Eşim nişanlı olduğumuz dönemde Müslüman oldu. Dinimizi ona ve ailesine anlattım. Kendisine çok mantıklı geldi. Geçen yıl Alaplıyı ve köyümü eşime gezdirmiştim. Burada fındık topladı, ilçemizin geleneklerini tanıdı. Düğünümüz de Türk gelenek ve göreneklerine göre oldu.
     Leyla Akman da eşini ve Türkiyeyi çok sevdiğini söyledi.
     Yakınlarıyla eğlenen çift, hatıra fotoğrafları çektirdi.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Zonguldaka Çinli gelin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER