Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava -Davanın 61. duruşmasında sanıklardan muvazzaf askerler Adem Gedik ve Murat Göktürk, tutuksuz yargılanmalarını talep etti -Tutuklu sanık Levent Ercan Gelegen savunma verdi


MALATYA (A.A) - Malatyadaki Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 61. duruşmasında tutuklu sanıklar muvazzaf askerler Adem Gedik ile Murat Göktürk tutuksuz yargılanmalarını talep etti, tutuklu sanık Levent Ercan Gelegen de savunma verdi.
     Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklarla avukatları katıldı.
     Tutuklu sanık Hüseyin Yelkinin avukatı Şahin Tezcan, müvekkilinin tüberküloz rahatsızlığı bulunduğunu, bu nedenle serbest bırakılmasını istediklerini belirtti.
     Tutuklu sanıklardan Adem Gedik, 15 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığını, 3 kez astsubaylık sınavına girmesine rağmen astsubay olamadığını ifade ederek, Örgüt üyesiyim, her şeyi yapıyorum, herkese ulaşabiliyorum. Peki niye astsubay olamadım- Bir kez bile orduevine giremedim. Nasıl her kapı bana açık, her istediğimi yapabiliyor muşum- diye konuştu.
     Mesleğine ilk başladığında kendisine verilen bir görevi yerine getiremediği için oda hapsine tabi tutulduğunu savunan Gedik, Şimdi de amirimin emrini yerine getirip, bir haber elamanını alıp getirdiğim ve söylediklerini not ettiğim için buradayım. Tutuksuz yargılandığım dönemde delil karartma, suçlulara ulaşma gibi bir durumum olmadı. Hiçbir duruşmayı kaçırmadım. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum dedi.
     Murat Göktürk de ek klasörlerde belirtilen hiçbir belgeden haberi olmadığını öne sürerek, davanın sanığı ve tanığı İlker Çınarın varsayımları neticesinde belgelerde Murat isimli kullanıcının kendisi gibi değerlendirildiğini ancak kendisi olmadığını iddia etti.
     12 yaşındaki oğlunun kendisine Baba sen terörist misin- diye sorduğunu aktaran Göktürk, hiçbir illegal yapının içinde bulunmadığını, kimseyi azmettirmediğini savundu. 2 yıldır tutuklu olduğunu anımsatan Göktürk, Kızım rahatsız. Aile parçalanması durumuna girmiş durumdayım. Ailemin, kızımın bana ihtiyacı var. Kızımız hayattan kopmak üzere. Tutuksuz yargılanmak istiyorum şeklinde konuştu.
     Tutuklu sanık Varol Bülent Aral ise, duruşmalara basın yasağı getirilmesini istedi.
    
     -Gelegenin savunması-
    
     Levent Ercan Gelegen de savunmasında, Malatya Kilisesinde çalıştığı dönemlerde Malatyadaki Ermenilerin ibadethaneleri olmadığı için kentteki Ermenilere ulaşarak ibadethane yapılması için çalıştıklarını ileri sürerek, Malatyada bir fişleme çalışması yapıldı. Fişleyenler de fişlenenlerin kendisiydi. Ermeniler, kentteki Ermeni vatandaşları bulmaya çalıştı. Ancak proje rafa kaldırıldı. Bu dönemde yapılan listeler Kayra Yayınevindeki bilgisayarlarda kayıtlıydı iddialarında bulundu.
     Zirve Yayınevi cinayetleri olduğu gün polisin buradan aldığı bilgisayarlardan birinin Mersindeki Kayra Yayınevi merkezinde kullanılan ve sonra buraya gönderilen bilgisayarlardan olduğunu ileri süren Gelegen, pek çok belgenin bu bilgisayarın içinden çıkabileceğini söyledi.
     Kayra Yayınevinde çalışmaya başlamadan önce Hristiyan olduğunu belirten Gelegen, Ermenileri ve Süryanileri Protestanlaştırmak için uğraşıyorduk. Ermeni Kiliselerinin içinden çok fazla adam çalındı ve satıldı ifadelerini kullandı.
     Tanık ve sanık İlker Çınarın beyanlarının doğru olmadığını iddia eden Gelegen, mahkemeye haber elemanı oldukları iddiasıyla bazı isimler vererek, bunların bazılarının halen dışarda dezenformasyon faaliyetleri içinde olduğunu, davayı dışardan etkilemeye çalıştığını ve şüpheli olarak davaya dahil edilmeleri gerektiğini savundu.
     Nefret dolu bir soruşturma yürütüldüğünü iddia eden Gelegen, iddianameyi hazırlayan savcının da görevini yerine getirmeyip bazı iddiaları araştırmadığını öne sürdü.
     Gelegen, üzerine atılı suçlamaların ispat edilemediğini savunarak, tutuksuz yargılanmasını talep etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER