Zifte yapışan köpeği, AKUT kurtardı

Zifte yapışan köpeği, AKUT kurtardı -Eskişehirde bir inşaat şantiyesinde yaşayan ve uyumak için altına girdiği zift tankından sızan zifte yapışan köpek, 2 gün mahsur kaldığı yerden kurtarıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirin Mahmudiye ilçesinde bulunan bir inşaat şantiyesinde yaşayan ve uyumak için altına girdiği zift tankından sızan zifte yapışan köpeği, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir ekibi, kurtardı.
     AKUT Eskişehir Ekip Lideri Bilgin Türkmentepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şantiyede yaşayan sokak köpeğinin, iki gün önce akşam saatlerinde uyumak için girdiği depolardan sızan ziftlerin gündüz saatlerinde erimesi sonucu zifte bulandığını ve köpeğin yaklaşık 2 gün bu şekilde kaldığını kaydetti.
     Şantiye işçilerinin yardım istediği Mahmudiye Belediyesi Zabıta görevlisi İsmail Konuşkanın yerel hayvan koruma görevlisi Birsen Durmaza ulaştığını ifade eden Türkmentepe, şöyle konuştu:
     Birsen Durmaz ve Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt Zengin, olay yerine ulaştığında kendi imkanlarıyla köpeği kurtarmaya çalışmış. Başarılı olamayınca bize haber verdiler. Olay yerine AKUT gönüllüsü veteriner hekim Murat Kılınç, Mete Kızıl, Cumhur Yiğit, Kerem Turna ile ulaştık. Köpeği, operasyonlarda kullandığımız holigan seti denen kesme ve ayırma aletiyle yapıştığı yerden kurtardık. Köpek, şu anda Eskişehir Gönen Veteriner Kliniğinde tedavi altına alındı.
     Türkmentepe, AKUTun her canlının yardımına koşmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Zifte yapışan köpeği, AKUT kurtardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER