Zeytin dalı altında barışı bekliyorlar

Zeytin dalı altında barışı bekliyorlar -Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınmak için sınır bölgesinde bekleyen Suriyeliler, kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor -Zeytin ağaçlarının altında b


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınma umuduyla sınır bölgesine gelen Suriyeliler, zeytin ağaçlarının altında kurdukları çadırlarda soğukla mücadele ediyor.
     Yaşadıkları bölgelerdeki çatışmalar nedeniyle Türkiye sınırına yakın bölgedeki Atme kasabası yakınlarına gelen Suriyeliler, zeytin ağaçlarının altında kurdukları çadırlarda kalıyor. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, bu günlerde en büyük mücadeleyi soğuğa karşı veriyor.
     Zeytin ağaçları altında kurulan yaklaşık bin 500 çadırda, elektrik, su ve tuvalet olmadığı için insanlar zorlu şartlarda hayatta kalmaya çalışıyor. Soğuk havaya rağmen ayakkabı veya terlik bile bulamayan çocukların birçoğunun üzerinde giyebileceği kışlık kıyafet de yok.
     Kış mevsimi nedeniyle soğuk havaya direnen Suriyeliler, yardım kuruluşlarının yardımlarıyla ayakta durmaya çalıyor. Yemeklerini yapmak, bebeklerine mamalarını hazırlamak ve elbiselerini yıkamak için ateş yakan Suriyeliler, yardım kuruluşlarının dağıttığı malzemelerle hayatta kalmaya çalışıyor.
     Beş kişilik ailesiyle İdlipten gelen Meryem Abdalla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 aydır bölgede olduklarını belirterek, Düzenli olarak ilaç ve yemek gelmiyor. Çocuklarımız hastalıkla boğuşuyor. Bu sıkıntılarımız için bütün dünyaya sesleniyoruz. Kış şartları ağır, çamurdan dışarı çıkıp dolaşamıyoruz, ısınamıyoruz dedi.
     Üç çocuğuyla İdlipten gelen Ahmet Sellim de hava şartlarının kendilerini çok etkilediğini anlattı. Çocuklarının giyecek kıyafet bile bulamadığını ifade eden Sellim, bütün İslam aleminin kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini söyledi.
     Bölgede yaşam şartlarının çok ağır olduğunu, gelen yardımların da yeterli olmadığını kaydeden Mustafa Hasan ise Çocuklarımızın üzerlerine giyecekleri kıyafet ve ayaklarına giyecekleri çorapları yok. Yardımlar yeterli olmuyor, hava iyice soğuyor ama her şeye rağmen yaşamaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Türkiye sınırına yakın bölgede bekleyen Suriyeliler için Türk Kızılayı, İHH İnsani Yardım Vakfı ve diğer bazı sivil toplum kuruluşları yardım faaliyeti sürdürüyor.
    
     Muhabir: Cem Genco
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Zeytin dalı altında barışı bekliyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER