Zeugma Mozaik Müzesi kapılarını çocuklara açıyor

Zeugma Mozaik Müzesi kapılarını çocuklara açıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, yerleşkesi içerisinde bulunan Zeugma Kültür Merkezini çocuklara açıyor.
     İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, yaptığı yazılı açıklamada, Zeugmanın, kültür ve sanat merkezi olma özelliğini günümüzde Zeugma Mozaik Müzesi ve Kültür Merkezi ile devam ettirdiğini belirtti.
     Müdürlük olarak Gaziantepte düzenlenecek kültür ve sanat etkinliklerini destelemek için çalıştıklarını ifade eden Aykanat, şunları kaydetti:
     Müdürlüğümüz ve Gaziantep Sanatderin ortak projesi kapsamında, Ankara Anadolu Tiyatro Topluğunun hazırlamış olduğu Tavşan Hobi isimli eğitici çocuk oyununun sergilenmesi için Zeugma Kültür Merkezinin kapılarını bu kez miniklerimize açmaktan ve onlara hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz.
     Aykanat, bugüne kadar yaptıkları çalışmaların meyvelerini ulusal ve uluslararası ödüllerle aldıklarını, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın kendilerine gönderdiği tebrik ve iyi dilekler için teşekkürlerini sunduğunu vurguladı.
     Başta Gaziantepliler ve Türk milleti olmak üzere, yerli ve yabancı herkese hizmet etmekten büyük onur ve güvenç duyduklarını ifade eden Aykanat, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gaziantep Sanatder ortak projesi ile Gaziantepe getirilen, Ankara Anadolu Tiyatro Topluluğunun hazırlamış olduğu Tavşan Hobi isimli çocuk oyunu Zeugma Kültür Merkezinde 11 Kasımda, Şahinbey Kaymakamlığı, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil Kaymakamlığı, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla 4 seans olmak üzere gösterime sunulacak. Etkinlik 17-18 Kasım 2012 tarihleri arasında da devam edecek.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Zeugma Mozaik Müzesi kapılarını çocuklara açıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER