YYÜde Su Sporları Eğitim, Uygulama ve

YYÜde Su Sporları Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ), Su Sporları Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.
     YYÜ yerleşkesindeki Van Gölü sahilinde kurulan Su Sporları Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinin açılışı, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal ve davetliler tarafından yapıldı.
     Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite kurulduğu yıldan bu yana Van Gölü ile yeteri kadar ilgilenemediklerini belirterek, su sporları alanında gölden yararlanmak amacıyla merkezin faaliyete geçtiğini söyledi.
     Sahilde oluşturulan plaj futbolu ve voleybolu alanları ile bu tür dallarda da etkinlik gerçekleştirmeye hedeflediklerine değinen Battal, öğrencileri de su sporları yapmaya teşvik edeceklerini kaydetti.
     Beklentilerini gerçekleştirmeleri durumunda yeni iş kolları oluşacağını vurgulayan Battal, şöyle konuştu:
     "Bizler eğitmenlerimizi istenilen seviyeye ulaştırmak için il dışında eğitime gönderdik ve belirli düzeyde sertifika aldılar. Eğitmenlerimiz de bunu belirli bir seviyede yaptıktan sonra bu defa onlar öğrencileri eğitmen olarak yetiştirip farklı bir meslek grubu yetiştirmiş olacak."
     Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ise Van Gölünden şimdiye kadar yeterli ölçüde yararlanılmadığına dikkati çekerek, "Şu anda bunu gören kurumlarımız yeni arayışlar içine girmiş. Bu arayışa öncülük eden üniversitemiz yaptığı bu atılımla herkese örnek olmuştur. Bu kapsamda emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
     Açılışa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber YYÜde Su Sporları Eğitim, Uygulama ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER