YYÜde Hayalindeki Türkiye konferansı

YYÜde Hayalindeki Türkiye konferansı -İlk konferans Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Gazeteci-Yazar Uşşakın katılımıyla gerçekleşti


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğünce, üniversitenin kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri çerçevesinde Hayalimdeki Türkiye konferansı düzenlendi.
     Konferansa ilk olarak, Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Gazeteci-Yazar Cemal Uşşak katıldı.
     Konferans öncesi konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversite olarak eğitim-öğretim, sosyo-kültürel faaliyetler ve bilimsel araştırmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Doç. Dr. Erdal Baykan tarafından ortaya konan Hayalimdeki Türkiye projesi çerçevesinde bu konferansı düzenlediklerini, projenin çok önemli olduğunu ifade eden Rektör Battal, şöyle konuştu:
     Herkesin hayalinde bir Türkiye var. Amaç ideal olanı ortaya koymak. Herkesin idealindekini temsil eden bir ülke, güçlü bir ülkedir. Sayın Uşşakın vereceği ilk konferans ile projeyi başlatacağız. Bir öğrencinin, bir sağlıkçının, bir öğretim üyesinin, bir valinin, bir müdürün, bir siyasetçinin hayalindeki Türkiyeyi de dinleyeceğiz. Tüm bunları bir kitap haline getirip yayımlamayı düşünüyoruz.
     Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Gazeteci-Yazar Cemal Uşşak ise, hayal etmenin önemini anlattı.
     Uşşak, şunları aktardı:
     İnsan hakları savunucusu olarak dünyada nam yapan Martin Luther King Benim bir hayalim var diyerek büyük bir adım attı. Obama gibi baba tarafı Müslüman olan birisi, ikinci dönem Amerikada devlet başkanı oldu. Eğer Martin Luther King, 1960larda benim bir hayalim var demeseydi, bugün Amerika vatandaşları, burada yaşayan siyahlar bu noktada olmayacaktı. Benim hayalimdeki Türkiyede, bu toprakların yetiştirdiği maneviyat önderi alimlerden Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ifade ettiği gibi, Saadet odur ki, toplumun tamamı eşit ve müreffeh yaşasın düşüncesi var. Ama bundan daha önemli olan, insan olmakla alakalı bir boyut. Ben insan ve bu ülke vatandaşı olarak, istediğim gibi, inancıma göre yaşayabilir miyim-
     Konferansa Ziraat Bankası Van Bölge Başkanı Aziz Ercan Yıldızhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve Prof. Dr. Kenan Demirel, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber YYÜde Hayalindeki Türkiye konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER