Yüzünü kaybetti, geleceğini kaybetmek istemiyor

Yüzünü kaybetti, geleceğini kaybetmek istemiyor -Sol çenesindeki tümör nedeniyle 7 ameliyat geçiren ve yüzünde kalıcı şekil bozukluğu meydana gelen Sinem Özdemir, maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olamıyor -Maliyeti 100 bin lira


MUĞLA (A.A) - Mutlu Hazer - Milasta bir köyde yaşayan ve sol çenesindeki tümör nedeniyle geçirdiği ameliyatlar sonrasında yüzünde kalıcı şekil bozukluğu oluşan Sinem Özdemir, geçirdiği zor günlere rağmen okuluna kavuşacağı günü bekliyor.
     Milasın Avşar köyünde yaşayan Sinem Özdemirin (16) hayatı, 8 yaşında sol çenesinde tümör olduğu teşhisiyle değişti. İlki 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde olmak üzere bugüne kadar 7 ameliyat geçiren Sinem Özdemirin çenesine, sol ayak kaval kemiği ile sırt kemiğinden alınan parçalar nakledildi.
     Tedavi süreci boyunca eğitim hayatına düzenli olarak devam edemeyen, ancak buna rağmen azmi sayesinde ilk ve orta öğrenimini tamamlayan Sinem Özdemir, lisede ise yüzündeki şekilde bozukluğu nedeniyle arkadaşlarının davranışlarından rahatsız olarak öğrenimine ara vermek zorunda kaldı.
     Gününün önemli bölümünü evde geçiren ve okuluna döneceği günlerin hayalini kuran Sinem Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde annesine yardım ederek günlerini geçirdiğini, ancak artık tedavisini tamamlayarak okuluna dönmek istediğini söyledi.
     Özdemir, Eğitimimi yarım bırakmak zorunda kaldım. Artık iyileşerek okuluma kaldığım yerden devam etmek istiyorum dedi.
     Bir firmada işçi olarak çalışan babası Hilmi Özdemir ise kızının öğreniminin tedavi süreci nedeniyle sık sık aksadığını belirterek, lise öğrenimi sırasında arkadaşları tarafından rahatsız edildiği için okulundan ayrıldığını anlattı.
     Kızının öğrenim hayatına devam etmesini çok istediğini dile getiren Hilmi Özdemir, Bugüne kadar yapılan ameliyatları devletimiz karşıladı. Ama kızımın yüzünün yeniden eski haline gelmesi için görüştüğümüz doktorlar ameliyat için 100 bin lira gerektiğini söyledi. Çünkü ameliyatlar estetik ameliyat olacağı için devlet masrafları karşılamıyor. Bunu karşılayacak ekonomik güce de sahip değiliz. Yardım bekliyoruz diye konuştu.
     Milas Sağlık Müdürü Dr. Duygu Sarı ise sağlığı direkt etkileyecek hastalıklarla ilgili tedavi giderlerinin devlet tarafından karşılandığını belirterek, Sinemin daha önceki ameliyatları devlet tarafından karşılandı. Ancak yapılması istenen son ameliyatlar estetik kapsamına giriyor. Bu nedenle bu ameliyat masrafları sigorta kapsamında karşılanmıyor dedi.
     Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı uzmanları ise bu tür estetik kapsamlı ameliyatların maliyetinin 100 bin lirayı bulabileceğini bildirdi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu / Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Yüzünü kaybetti, geleceğini kaybetmek istemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER