Yüzme

Yüzme -Anadolu Kupası Yüzme Yarışları -400 sporcunun katılacağı yarışlarda yüzücüler birincilik için mücadele edecek


GİRESUN (A.A) - Türkiye Yüzme Federasyonunca düzenlenen Anadolu Kupası Yüzme Yarışlarının final müsabakaları 30 Ağustos - 02 Eylül tarihlerinde Giresunda yapılacak.
     Giresun Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda 13 yaş ve üzeri açık kategorisinde gerçekleştirilecek müsabakalarda 400 sporcu birincilik için mücadele edecek.
     Türkiye Yüzme Federasyonu Genel Sekreteri Hakan Aktaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada yarışmayı Anadoluda yüzme sporunun gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlendiklerini söyledi.
     Yarışmada, 47 Anadolu kulübünün temsil edileceği bilgisini veren Aktaç,, İllerde yapılan seçmeleri geçen sporcular bu finalde yarışmaya hak kazanıyor. Türkiye Şampiyonamızın çok ağır barajları var. Türkiye Şampiyonasında ilk 10a giren kulüpleri bu yarışlara almıyoruz. Kalan kulüplerle birlikte küçük yaş kategorilerini de katarak kulüplere ve sporculara yarışma imkanı sağlıyoruz diye konuştu.
     Yarışlarda milli takım barajını geçen sporcuların milli takıma girmeye hak kazandığını da ifade eden Aktaç, Yarışmaya 400 sporcumuz katılacak. Bu yarışlarda birinci gelenler Anadolu Kupasının sahibi olacak. Giresunda çok kaliteli bir yüzme havuzu var. Yüzme sporunu yakından tanımak isteyen herkesi yarışlarımızı izlemeye davet ediyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER