Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan:

Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: 2012 yılında hedeflerimiz gerçekleşirken, yüzme çok büyük bir ivme kazandı -2013ten başlayarak, bundan sonraki hedefimiz madalya kazanmak


ANKARA (A.A) - Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, 2012 yılında hedeflerini gerçekleştirdiklerini ve yüzmenin büyük bir ivme kazandığını söyledi.
     Ahmet Mazhar Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 2012de hedeflerimiz gerçekleşti. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında final yüzmek hedeflerimizdi, bunları başardık. 150, 200 kadar Türkiye rekoru kırıldı. 2013 yılında artık hedefimiz madalya. Akdeniz Oyunlarından başlayarak, Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda madalya almak hedefimiz. Yüzme çok büyük bir ivme kazandı diye konuştu.
     Avrupa Şampiyonasında 4üncü olduklarını hatırlatan Bozdoğan, Avrupa Şampiyonasında madalya istemiştik ama olmadı. Önümüzdeki yıl hedefimiz mutlaka madalya diye konuştu.
     Daha öncesinde Avrupa ve dünya şampiyonalarında yarı final dahi yüzemediklerini ifade eden Ahmet Mazhar Bozdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bir öncesine baktığımızda madalyamız yok. Dünya şampiyonasında yarı finalimiz bile yok. İki yıl öncesine gittiğimizde dünya şampiyonasında, hem 4 yarı final, hem de 3 final yüzdük. Fransadaki Avrupa Şampiyonasında 22 Türkiye rekoru kırdık. Burada ayrıca, 14 final, 14 de yarı final yüzdük. İki yıl öncesine kadar federasyonda böyle bir hedef yoktu. Bundan sonra artık madalya kovalayacağız.
    
     -Hedef olimpiyatlar-
    
     Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bozdoğan, 2013 yılındaki tek hedeflerinin madalya kazanmak olduğunu dile getirerek, Hedef 2016 Rio Olimpiyatları. 2016 yılındaki olimpiyatlarda mutlaka madalya var. 2020 yılına kadar plan ve projelerimiz hazır. 2016 olimpiyatları olmasa bile 2020de kesin madalya alacağız diyerek sözlerini tamamladı.
    
     Muhabir: Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER