Yusufelinde Alan Kılavuzluğu Eğitimi düzenlenecek

Yusufelinde Alan Kılavuzluğu Eğitimi düzenlenecek


ARTVİN (A.A) - Yusufeli ilçesinde Alan Kılavuzluğu Eğitimi düzenleneceği bildirildi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kaçkar Dağları Milli Parkının Yusufeli bölümünde, kaynak değerlerini korumak ve alana gelen ziyaretçilerin, alan hakkında bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla 25 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında Alan Kılavuzluğu Eğitimi düzenleneceği belirtildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Alan kılavuzluğu eğitimine başvuracak adaylarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, korunan alan sınırları içinde veya yakın çevresinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak, başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak, taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlarla çevrilmiş veya sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırmak, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak, kamuda işçi veya memur statüsünde çalışıyor olmamak şartları aranacaktır.
     Eğitimin, Yusufeli Halitpaşa İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda yapılacağı ifade edilen açıklamada, eğitime katılacak adayların 8 Hazirana kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerektiği kaydedildi.
    
     Muhabir : Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber Yusufelinde Alan Kılavuzluğu Eğitimi düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER