Yurtta kış

Yurtta kış -Çorumda gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, işe gitmek üzere evlerinden çıkan vatandaşlara trafikte zor anlar yaşattı -Belediye ve İl Özel İdaresi ekipleri kent merkezi ve ilçelerde yoğun bir çalışma


ÇORUM (A.A) - Çorumda gece yarısı başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.
     Türkiye genelinde günlerdir etkili olan kar yağışı, Çorumu da etkisi altına aldı. Gece saatlerinde hafif şekilde başlayan kar yağışı, sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etti. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, ilçe merkezinde ise 5-10 santimetreyi buldu.
     Sabah evlerinden işe gitmek üzere çıkan sürücüler, trafikte zaman zaman zor anlar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
     Kent merkezinde belediye ekipleri tarafından ana güzergahlarda kaldırım temizleme çalışmaları yürütülürken, bağlantı yollarında ise tuzlama çalışması yapıldı. Çorum-Ankara ve Çorum-Samsun karayolunda da Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince tuzlama çalışması gerçekleştirildi. Olumsuz hava koşullarına karşı sürücüleri uyaran yetkililer, sürücülerin yanlarında takoz, zincir ve çekme halatı bulundurmaları gerektiğini ifade etti.
     Bu arada İl Özel İdaresi Müdürlüğü yetkilileri, il genelinde kapalı köy yolunun bulunmadığını ancak merkez, Osmancık, Kargı, Sungurlu ve İskilipe bağlı bazı köylerde ulaşımda güçlükler yaşandığını ifade etti.
     Kar yağışından dolayı yolların kapanmaması için 50ye yakın personelin araç ve ekipmanla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten yetkililer, kapalı yollara anında müdahale edebilmek için 222 1 222 numaralı ihbar hattı oluşturulduğunu kaydetti.
     Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise kar yağışının gelecek hafta ortasına kadar devam edeceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER