Yurtta kış

Yurtta kış -Eskişehir, Kütahya ve Bilecik kent merkezlerine mevsimin ilk karı yağdı -Kentlerin girişlerinde önlem alan trafik ekipleri, sürücüleri, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı (Fotoğraf


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir, Kütahya ve Bilecik kent merkezlerine mevsimin ilk karı yağdı.
     Eskişehir kent merkezinde gece bir süre yağmur yağdıktan sonra sabah başlayan kar yağışı, aralıklarla etkili oldu. Kar yağışından dolayı kent, kısa sürede beyaz örtüyle kaplandı.
     Mevsimin ilk kar yağışının gece düştüğü Kütahya kent merkezinde ise aralıklarla etkili olan yağıştan dolayı kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı ve hava sıcaklığı eksi 2 dereceye kadar düştü.
     Araç ve yaya trafiğinde aksama yaşanmaması amacıyla önlem alan belediye ekipleri, meydanların yanı sıra işlek cadde ve sokaklarda iş makineleriyle kar küreme çalışması yaptı.
     TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Göztepe arasında 23 Aralıkta oynanacak PTT 1. Lig karşılaşmasının, olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla Dumlupınar Stadında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerince zemindeki kar birikintileri temizlendi.
    
     -3 ilde şehirler arası yollar ulaşıma açık-
    
     Kar yağışı, Bilecik kent merkezinde de etkili oldu. Kar kalınlığının 5 santimetreye yaklaştığı kentte kar yağışının bir süre daha görülmesi bekleniyor.
     Hava sıcaklığının 2 derece olduğu kentte vatandaşların tedbirli olması gerektiğini bildiren yetkililer, Bileciki çevre illere bağlayan yolların ulaşıma açık olduğunu ifade etti.
     Bozüyük ilçesinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldi. İlçeye bağlı 44 belde ve köy yolunun ulaşıma açık olduğu, ilçe merkezindeki ana arterlerle çevre yolunda herhangi bir aksama yaşanmadığı öğrenildi.
     Şehirler arası yolların ulaşıma açık olduğu Eskişehir, Kütahya ve Bilecikte, kentlerin girişlerinde önlem alan trafik ekipleri, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda sürücüleri uyardı.
    
     Muhabir: Ekip / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER