Yüksekovada eylem hazırlığındaki 2 kişi yakalandı

Yüksekovada eylem hazırlığındaki 2 kişi yakalandı


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde düzenlenen operasyonda, il merkezi ve ilçeler ile metropol kentlerde sansasyonel eylem ve suikast hazırlığında olduğu belirtilen 2 kişinin gözaltına alındığını belirtti.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarından temin edilen patlayıcı madde ve silahlarla Hakkari merkez, ilçeler ve metropol kentlerdeki farklı noktalarda sansasyonel eylem ve suikast hazırlığı içinde olduğu tespit edilen kişilere yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Yüksekova ilçesinde geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.
     Operasyon kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
     Şüpheli şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, 9 adet kablo düzeneği ile birbirine bağlanmış vaziyette ortalama 12şer gramlık 12 santimetre boyunda rulo şeklinde sarılmış krem renkli macun kıvamında patlayıcı madde, 1 adet tabanca, 1 adet susturucu, 1 adet şarjör, 15 adet fişek, 1 adet örgütsel doküman elde edilmiştir.
     Açıklamada, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlıdan birinin tutuklandığı, diğerinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Yahya Öylek
     Yayıncı: LEvent Harman
<< Önceki Haber Yüksekovada eylem hazırlığındaki 2 kişi yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER