Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı

Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi, sınava gireceklere uyarıda bulundu.
     Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, YGSye girecek öğrencilerin başarısının kendi başarıları sayacağını, emek ve alın terini önemsediklerini, öğrencilerin başarılı olmaları için her imkanı zorladıklarını belirtti.
     Öğrencilere, sınav öncesi yapmaları gereken konularda önerilerde bulunan Aktaş, şunları kaydetti:
     Sakatlık verecek sportif müsabaka ve aktivitelerden uzak durulmalı, sınav yapılacak salona birkaç gün önceden gidilerek aşina olunmalı, sınav akşamı ve sabahında her zamanki yemek ve kahvaltı menüsü uygulanmalı, sınavın yapılacağı sabah ılık su ile duş alınmalı ve saat 09.00da sınav yerinde hazır bulunulmalı.
     Çanta, cep telefonu, saat, kolye, küpe, bilezik, broş, bozuk para gibi metal içerikli eşyalar ile her türlü elektronik ve mekanik cihaz sınav salonuna sokulmayacak. Sınavdan önce lavabo ihtiyacı giderilmeli, sınav esnasında rahat olunması için giyim ve kuşam sade olmalı, sınavda soru kitapçığı numarası ile cevap kağıdının doğru kotlanmasına ve imzalanmasına dikkat edilmeli.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER