Yozgat Valisi Yazıcı:

Yozgat Valisi Yazıcı: -Çamlık ve Nohutlu Tepede kayak tesisleri yapılabilir


YOZGAT (A.A) - Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Çamlık ve Nohutlu Tepeye biri küçük ölçekli diğeri normal standartlarda kayak tesisleri yapılabileceğini söyledi.
     Yazıcı, yaptığı açıklamada, Kayseride düzenlenen Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Şubat ayı yönetim kurulu toplantısına katıldığını ve Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can ve ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu ile birlikte Erciyes Master Planı çerçevesinde yapılan tesislerde incelemelerde bulunduklarını söyledi.
     İnceleme gezisi sırasında plan hakkında Kayseri Valisi Şerif Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiden bilgi aldıklarını ifade eden Yazıcı, dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri olmaya aday Erciyeste uygulanan master planı dahilinde yürütülen çalışmaları yerinde görme imkanı bulduklarını belirtti.
     Yozgatta da kayak tesisi yapılabileceğini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:
     Çamlık ve Nohutlu Tepede biri küçük ölçekli diğeri normal standartlarda kayak tesisleri yapılabilir. Yozgat insanı, Yozgat gençliği bunu hak ediyor. Konuyla ilgili ön hazırlık çalışmaları kapsamında ilimiz Meteoroloji Müdürlüğünden son 20 yılın sıfır derece ve sıfırın altındaki hava durumu istatistiklerini istedik. Üç ana bölümden birini oluşturacak olan mini kayak ve kızak merkezinin ilimize yapmayı planladığımız Spor Vadisini tamamlayan bir unsur olacağını düşünüyorum. Ayrıca bu kapsamda ilerleyen günlerde birim amirleri ve gazetecilerden oluşacak bir grupla Erciyesi yerinde incelemek üzere gezi programı tertipleyeceğiz.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Yozgat Valisi Yazıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER