Yozgat SGK İl Müdürü Yılmaz, görevine

Yozgat SGK İl Müdürü Yılmaz, görevine başladı


YOZGAT (A.A) - Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü görevine atanan İsmail Yılmaz görevine başladı.
     Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Sosyal Güvenlik Kurumunun insan hayatında önemli yere sahip olduğunu belirterek vatandaşlara güler yüzle hizmet vermek için çalışacaklarını ifade etti.
     Yılmaz, Kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarımızla ilimize hizmet edeceğiz. Kurumumuzdaki bütün çalışanlar ile birlikte görevimizi layıkıyla yapmaya çalışacağız dedi.
    
     -Gazetecilere yıpranma hakkı verilmesi-
    
     Gazetecilere yıpranma hakkının verildiğini hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Günümüz koşullarında söz konusu mesleklerde görev yapanların çalışma şartlarının daha ağırlaştığı, ayrıca bu sigortalıların için fiili hizmet süresi zammından daha önce yararlandırılmakta iken 17 Nisan 2008 tarih ve 5754 sayılı Kanunla 5 bin 510 sayılı Kanunun 40ncı maddesinde yapılan düzenleme ile verilmiş bir hakkın geri alındığı düşünülerek söz konusu madde de yeni bir düzenleme yapılarak, Basın Kartı Yönetmeliğine göre basın kartı sahibi olmak suretiyle basın ve gazetecilik iş yerlerinde fiilen çalışanların fiili hizmet süresi zammından tekrar yararlandırılmaları imkanı sağlanmıştır.
     Yapılan düzenleme ile söz konusu mesleklerde çalışanların 360 gün çalışmasına karşılık 90 gün fiili hizmet süresi zammı ekleneceği hükme bağlanmış olup, fiili hizmet süresi zammından sigortalılık süreleri boyunca en fazla 5 yıl faydalanabilecekleri ve bu sürenin en fazla 3 yılı geçmemek üzere yarısı oranında emeklilik yaşlarından düşülmesine imkan sağlanmıştır.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgat SGK İl Müdürü Yılmaz, görevine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER