Yozgatta Kınalı Kuzular Kına Gecesi

Yozgatta Kınalı Kuzular Kına Gecesi -Sorgun İlçesinde askere gidecek gençlere bürokratlar kına yaktı, pasta kesti, asker harçlığı toplayarak uğurladı (Fotoğraflı - Görüntülü)


YOZGAT (A.A) - Sorgun İlçesinde askere gidecek gençlere bürokratlar kına yaktı, pasta kesti, asker harçlığı toplayarak uğurladı.
     Sorgun Belediye Düğün salonunda düzenlenen Kınalı Kuzular Kına Gecesine asker adayları davul ve zurna eşliğinde kına havasıyla getirildiler.
     Kına gecesinde konuşan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, askerliğin bir vatan borcu, örf ve adetlere göre de kutsal bir görev olduğunu belirtti.
     Sorgunda ilk kez Kınalı Kuzular Kına Gecesi düzenlendiğini ifade eden Kılıç, Askerlerimizi kınalayarak askere yollayacağız. Her yıl askere gidecek olan gençler, sadece halay çekerek askere uğurlanıyordu. Bu yıl hep beraber olalım, birlikte olalım istedik. Bu yıl 600e yakın askere gidecek gencimiz var. Bunlardan 300 tanesini bu ay yollayacağız, kalan 300ünü ise Mart ayında aksere göndereceğiz. Şu anda çok duygulu bir ortamda bulunuyorum. Ben askere gidecek gençlerimizin hepsinin hayırlı gidip, hayırlı gelmelerini temenni ediyorum dedi.
     Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise Anadoluda adanmışlığın sembolü olarak kabul edilen kına geleneğinin asırlardır sürdüğünü belirterek, Bizde üç şey için kına yakılır. Asker olacak gençlerimize kına yakılır, Vatana kurban olsun diye. Kurbanlık koçlara kına yakılır Allaha kurban olsun diye. Bir de gelinlik kızlara kına yakılır Eşi ile bir ömür birlikte olsunlar diye. Her vatan evladı gibi sizlerde bu borcu ödemek için asker olacaksınız. Benim oğlumda sizlerle birlikte askere gidecek diye konuştu.
     Konuşmaların ardından dua ve tekbirler eşliğinde Kaymakam Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından kınaları yakılan askerler için vatandaşlar En büyük asker bizim asker sloganları attı.
     Kınaların yakılmasının ardından asker adayları tarafından pasta kesimi yapıldı. Ardından asker adayları için geceye katılan misafirlerden asker harçlığı toplandı.
     Gecenin sonunda ise Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Garnizon Komutanı Murat Demir askere gidecek gençler ile halaylar çekip gönüllerince eğlendiler.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgatta Kınalı Kuzular Kına Gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER