Yöneticilere karne verilecek

Yöneticilere karne verilecek -Gaziantep Sağlık Müdürlüğünde başlatılan çalışmayla idarecilerin performansı değerlendirilecek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sağlık Müdürlüğünde başlatılan çalışmayla hastanelerdeki idarecilerin performansı değerlendirerek onlara 6 ayda bir karne verilecek.
     İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, düzenlenen basın toplantısında, Sağlık Bakanlığının yeni bir yapılanma içine girdiğini, bu kapsamda da çalışmaların daha aktif bir şekilde yürütüleceğini söyledi.
     Bu çerçevede de Gaziantepte birtakım düzenlemelere gidildiğini anlatan Karakök, İl Sağlık Müdürlüğü Genel Sekreterliğine Çağlar Çatakın, Halk Sağlığı Müdürlüğüne ise Mustafa Tanrıverdinin atandığını belirtti.
     Sağlık Müdürlüğü Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün aynı çatı altında, fakat farklı birimler olarak algılanması gerektiğini ifade eden Karakök, Bu yapılanmanın esas amacı birimlerde profesyonelleşmedir. Herkes kendi içerisinde uzmanlaşarak vatandaşlara daha iyi hizmet sunacak dedi.
    
     -Başarısız idarecinin görevine son verilecek
    
     Genel Sekreter Çağlar Çatak da, hastanelere getirilen yeni düzenlemenin birçok yenilikleri de beraberinde getireceğini söyledi. Böylelikle hastanelerdeki idarecilerin performansına göre değerlendireceğini belirten Çatak, şöyle konuştu:
     Bakanlığın belirleyeceği bir takım parametreler var. Performans değerlendirme sonucunda 6 ayda bir ara karne, yıl sonunda da kesin karne verilecek. İdareci hangi kademede olursa olsun, başarısız olursa 2 yıl beklemeden görevine son verilecek. Genel Sekreter, onun altındaki başkanlar, hekim yardımcıları, hastane müdürleri ve hastane yöneticilerinin her birinin ayrı bir performans kriteri olacak. Bu kriterler puanlanacak. Bunu kurum kendisi yaptığı gibi bağımsız kuruluşlara da dışarıdan yaptıracak. Bunların hepsi toplanıp bir yönetici karnesi oluşacak. Başarısız görünen arkadaşlar 2 yıl beklemeden başka arkadaşlar görevlerini devredecek.
     Basın toplantısına göreve yeni atanan Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi de katıldı.
    
     Muhabir: Gaziantep / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Yöneticilere karne verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER