Yol kenarına Taze süt bulunur yazdı,

Yol kenarına Taze süt bulunur yazdı, satışlar arttı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanenin Kocayokuş köyünde yaşayan Muhammet Tozlu, yol kenarına yazdığı taze süt bulunur yazısı sayesinde süt satışlarının arttığını söyledi.
     Tozlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinin Gümüşhane-Bayburt karayolunun 1875 rakımlı Vauk Dağı Geçidinde bulunduğunu belirterek, Köyümüz karayolundan 2 kilometre içeride bulunuyor. Bu nedenle ürettiğimiz sütleri satma imkanı bulamıyordum dedi.
     Yenice ve Kocayokuş köylerini gösterir tabelaların bağlı bulunduğu direğe Günlük süt bulunur, 1 litresi 1 lira 30 kuruş ve süt satışının 2 kilometrelik mesafede olduğunu yazdığını anlatan Tozlu, şunları söyledi:
     15 ineğim var. Günlük 60 ile 70 litre süt elde ediyorum. Köyümüzde 40 inek daha var. Sahipleri de süt üretiyor. Ancak satmakta çok sıkıntı çekiyor ya da hiç satamıyorduk. Tabelayı yazınca süt satışlarımız arttı. Yazıyı okuyanlar köyümüze kadar gelerek süt alıyor. Köyümüzün rakımı yüksek olması nedeniyle kış koşulları ağır. Karların erimesiyle süt satışlarımızın daha da artacağını düşünüyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Yol kenarına Taze süt bulunur yazdı, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER