Yoksullarla Dayanışma Haftası

Yoksullarla Dayanışma Haftası -AK Parti Malatya Milletvekili Şahin: -Devletin şefkat eli, yoksul vatandaşlarımızın her zaman üzerinde olacaktır


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, devletin şefkat elinin her zaman yoksul vatandaşların üzerinde olacağını belirtti.
     Şahin, 12-18 Aralık Yoksullarla Dayanışma Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. İnsanlığın ve Türkiyenin en temel sorunlarından biri olan yoksulluğun, toplumsal huzuru aksaklığa uğratan sosyal bir problem olduğunu vurgulayan Şahin, yoksulluğun dünya kaynaklarının bilinçsizce ve hunharca kullanılmasından kaynaklandığını bildirdi. Şahin, israfla mücadelede herkese büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü kaydetti.
     İslam Dininin komşusu açken rahat uyuyanları kınadığını, yoksulluk içinde hayatlarını sürdüren insanlara yardım etmenin sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu vurgulayan Şahin, şunları aktardı:
     Bu necip millet, tarih boyunca her zaman tek vücut olarak, yoksulların ve düşkünlerin yardımına koşmuş, çeşitli dernek ve vakıflar yoluyla tüm insanlığa yardım elini uzatmaktan da geri kalmamıştır. Toplumda birlik, beraberlik ve sosyal dayanışmaya çok fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, sosyal dayanışma ve kenetlenmeye büyük katkıları olduğuna inandığımız manevi değerlerimize sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmamız için hepimize görevler düşmektedir. 2002den bu yana hükümetlerimiz döneminde en fazla ön plana çıkan çalışmalarımızdan biri sosyal devlet anlayışını milletimize yansıtmak olmuştur. Devletin şefkat eli, yoksul vatandaşlarımızın her zaman üzerinde olacaktır.
     Bu duygu ve düşüncelerle, Yoksullarla Dayanışma Haftasının, toplumumuzda var olduğuna inandığımız değerlerin ve hasletlerin kaybolmaması temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yoksullarla Dayanışma Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER