Yıldırım düşmesi sonucu ölen çiftçinin ailesine

Yıldırım düşmesi sonucu ölen çiftçinin ailesine 100 bin lira -Manyasta aldığı kredi nedeniyle 100 lira karşılığında ortak kaza sigortası yaptıran ve yıldırım düşmesi sonucu ölen çiftçinin ailesine, tazminat bedeli olarak 100 bin lira v


BALIKESİR (A.A) - Manyas Tarım Kredi Kooperatifinden aldığı kredi nedeniyle 100 lira karşılığında ortak kaza sigortası yaptıran ve geçen yıl yıldırım isabet etmesi sonucu ölen çiftçi Hasan Demirin ailesine, tazminat bedeli olarak 100 bin lira ödendi.
     Geçen yıl mart ayında kooperatiften kredi alan ve ortak kaza sigortası yaptıran Hasan Demir (49), mayıs ayında, Boğazpınar köyünde keçi otlatırken yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.
     Ölen Hasan Demirin sigorta yaptırması nedeniyle kooperatife olan 8 bin liralık borcu silindi, ailesi, 100 bin lira tutarında tazminat almaya hak kazandı.
     Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürü İshak Gündüz, Manyas Tarım Kredi Kooperatifinde eşi Zübeyde Demir ve beş çocuğuna, 100 bin lirayı temsilen bir miktar para verdi.
     Paranın, Zübeyde Demir ve çocukları adına banka hesabına yatırıldığı bildirildi.
     Gündüz, sigorta yaptırmayı önemsediklerini belirterek, Çiftçilerimiz ürünlerini de sigortalatsınlar. Başımıza ne geleceğini ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz dedi.
     Ortak kaza sigortası kooperatif ortaklarına 100 lira karşılığında yapılıyor. Sigortalanan ortağın kaza sonucu ölmesi durumunda yakınlarına 100 bin lira ödeniyor, yaralanma halinde ise tedavi masrafları karşılanıyor.
    
     Muhabir: Süleyman Özaydın / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Yıldırım düşmesi sonucu ölen çiftçinin ailesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER