Yiğidolar, avantajlı skor peşinde

Yiğidolar, avantajlı skor peşinde -Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında yarın Trabzonspor ile karşılaşacak Sivasspor, rakibini yenerek rövanş için avantajlı skor elde etmek istiyor -Kırmızı-beyazlılar, bu sezon kupada yaptığı


SİVAS (A.A) - Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında yarın Trabzonsporu konuk edecek Sivasspor, rövanş için avantajlı skor elde etmeyi hedefliyor.
     Bu sezon ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ancak kupada başarılı bir grafik çizen Yiğidolar, yarı final ilk maçında yarın saat 19.00da Trabzonspor ile karşılaşacak.
     Sivas 4 Eylül Stadında oynanacak maçı, hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Göçekin yardımcılıklarını Cemal Bingül ve Erdem Bayıkın yapacağı karşılaşmada, Taner Gizlenci dördüncü hakem olarak görev alacak.
    
     -Kupada 2. kez yarı finalde-
    
     Tarihinde ikinci kez kupada yarı finale yükselen Sivasspor, yarınki maçtan avantajlı skorla ayrılmak istiyor.
     Sivasspor, 2008-2009 sezonunda da kupada yarı final oynamıştı. O sezon çeyrek finalde Galatasarayı saf dışı bırakan Sivasspor, yarı finalde Fenerbahçeye 3-1 ve 0-0lık skorlarla elenmişti.
     Kırmızı-beyazlı ekip, geçen sezon da Galatasarayı eleyerek yükseldiği çeyrek finalde, Bursaspora yenilerek kupaya veda etmişti.
    
     -Yiğidolar, yarı finale nasıl geldi--
    
     Ziraat Türkiye Kupasına bu sezon ikinci kademe maçlarından itibaren katılan kırmızı-beyazlılar, Trabzon Kanuni Futbol Kulübünü 3-0 yenerek bir üst tura çıktı.
     Sivasspor, 3. kademede İstanbul Güngörensporu 2-0, 4. turda Manisasporu 3-0, 5. kademede Gaziantepsporu normal süresi 0-0 biten maçta 1-0 yenerek gruplara kaldı.
     Yiğidolar, (A) Grubunda Fenerbahçe, Bursaspor ve 1461 Trabzon ile eşleşti. Grup maçlarında deplasmanda Fenerbahçeye 2-0 kaybeden kırmızı-beyazlılar, sarı-lacivertli ekiple sahasında 0-0 berabere kaldı.
     Bursasporu Sivasta 2-1, deplasmanda 1-0 yenen Sivasspor, Sivasta 2-1 mağlup ettiği 1461 Trabzon ile dış sahada 1-1 berabere kaldı.
     Topladığı 11 puanla, Fenerbahçenin ardından grubu ikinci sırada tamamlayan Yiğidolar, yarı finale yükseldi.
     Sivasspor, kupada bu sezon yaptığı 10 maçın 7sini kazandı, 1ini kaybetti, 2sinde sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda fileleri 15 kez havalandıran kırmızı-beyazlılar, kalesinde 5 gol gördü.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yiğidolar, avantajlı skor peşinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER