YHT seferlerinde bayram yoğunluğu

YHT seferlerinde bayram yoğunluğu -Kurban Bayramı öncesi, vatandaşların yolculukta öncelikli tercihi YHT oldu -Eskişehir Gar Müdürü Özer: Kurban Bayramı süresince trenlerimiz dolu


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Kurban Bayramı öncesi, vatandaşların yolculukta öncelikli tercihi Yüksek Hızlı Tren (YHT) oldu. YHTde doluluk oranı yüzde 100e ulaşırken, diğer yolcu trenlerinde ise yüzde 100e yaklaştı.
     Eskişehir Gar Müdürü Süleyman Hilmi Özer, Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde doluluk oranının yüzde 100e ulaştığını belirterek, Kurban Bayramı süresince trenlerimiz dolu dedi.
     Özer, AA muhabirine, Eskişehir-Ankara arasında 2009 yılının Mart ayında hizmete giren YHTnin yolcu sayısının, her geçen gün arttığını söyledi.
     Kurban Bayramı münasebetiyle yoğun bir yolcu potansiyeliyle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Özer, vatandaşların YHTyi tercih ederek doluluk oranını zirveye taşımasının kendileri için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.
     Özer, Eskişehirlilerin Yüksek Hızlı Treni çok sevdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Belki bu derecede yoğun olacağı tahmin edilemiyordu. Şu anda Eskişehir-Ankara arasında 1,5 saatlik seyahat süresi, yolcuların en büyük tercih sebebi haline geldi. Aynı zamanda yine emniyetli olması ve uçakta bulunan konforu yolcularımıza yaşatmamız, önemli birer etken. YHT ile Eskişehir-Ankara arasında günlük 10 karşılıklı seferimiz var. Ayrıca Ankaradan Konyaya da YHT seferleri bulunuyor. Kurban Bayramı süresince trenlerimiz dolu.
     Kütahya, Afyonkarahisar, İzmir, Arifiye, Adapazarı bağlantılı trenlerde de bayram süresince doluluk oranının yüzde 100e yakın olduğunu açıklayan Özer, şunları kaydetti:
     Ayrıca Kütahyaya hızlı tren bağlantılı seferlerimiz var. Bursaya yine karayolu bağlantılı kombine taşımacılığı yapıyoruz. Burada da otobüsler dolu şekilde YHTye yolcu aktarması yapılıyor. Şu anda karayoluyla seyahat süresi 6 saat olan Bursa-Ankara arası, Yüksek Hızlı Tren sayesinde 4 saate inmiş durumda.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber YHT seferlerinde bayram yoğunluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER