YGS sonuçları açıklandı

YGS sonuçları açıklandı -Körfez Fen Lisesinden Umut Günay, YGS-2 puan türüne göre Türkiye altıncısı, YGS-4 puan türüne göre Türkiye onuncusu oldu -Günay: -Her zaman başarılı olacağıma inandım, bu inanç hiçbir zaman bitme


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Körfez Fen Lisesi öğrencisi Umut Günay, Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) YGS-2 puan türünde Türkiye altıncısı, YGS-4 puan türünde Türkiye onuncusu oldu.
     Günay, öğrencisi olduğu dershanede düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, çok fazla çalışan öğrencilerden olmadığını belirterek, dersleri iyi dinlediğini, sosyal aktivitelerini yaptığını ve derslerin hakkını verdiğini söyledi.
     Öğrencisi olduğu lisenin analitik düşüncesinin gelişmesini sağladığını vurgulayan Günay, geçmişten gelen bir başarısının da olduğunu ve her zaman iyi yerlerde olduğunu, bunu hep sürdürmek istediğini kaydetti.
     Günay, her zaman İstanbulda okumayı istediğini dile getirerek, Koç Üniversitesinin amaçlarına çok uygun olduğunu ama öncelikli olarak yurt dışını istediğini ifade etti.
     Öğrencilerin yapabileceklerinden fazlasını yapmamaları gerektiğini anlatan Günay, Sadece kendi derslerinin hakkını versinler çünkü ben görüyorum, YGS konularını daha onuncu, onbirinci sınıftan halletmeye çalışan arkadaşlarım var. Bunu kesinlikle yapmasınlar, her senenin hakkını versinler. Her senenin hakkını verirlerse kafaları da rahat olur, hem de daha iyi hazırlanmış olurlar diye konuştu.
    
     -Umarım, Koç Üniversitesine giderim-
    
     Günay, SBSde de İstanbul Atatürk Fen Lisesini kazandığını fakat yatılı okuma ve aileden uzak kalma zorunluluğundan dolayı Kocaeliyi tercih ettiğini kaydederek, Önceki yıllarımda da başarılı bir öğrenciydim. Her zaman başarılı olacağıma inandım ve bu inanç hiçbir zaman bitmedi. Çok bocaladım, çok düşük dereceler de yaptım ama hiçbir zaman içimdeki inancı kaybetmedim. Umarım LYSde kötü puan almam ve Koç Üniversitesine giderim. Şuan alternatif hiçbir şey düşünmedim şeklinde konuştu.
     Ailesinin hiçbir zaman kendisine baskı yapmadığını belirten Günay, bazı ailelerin çocuklarına kendi düşüncelerini empoze ettiklerini, kendi ailesinin ise özgür birey olarak yetişmesini sağladığını dile getirdi.
     Baba Vural Günay ise oğlunun başarısını ekip çalışmasına ve sabra bağladığını vurgulayarak, Umuttan böyle bir başarı beklediklerini, bu başarının çalışmayla geldiğini söyledi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber YGS sonuçları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER