YGSde hatalı soru iddiası

YGSde hatalı soru iddiası -Konya Sistem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, pazar günü yapılan YGSde matematik bölümündeki 30. sorunun hatalı olduğunu öne sürdü


KONYA (A.A) - Konya Sistem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) matematik bölümündeki 30. sorunun hatalı olduğunu iddia etti.
     Atalay, dershanenin matematik zümre başkanları Aytaç Uygun ve Danyal Süzgün ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, pazar günü yapılan YGSde matematik bölümündeki 30. sorunun hatalı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
     Atalay, yaptıkları inceleme sonucunda abaküs sorusunun doğru cevabını C seçeneği olarak tespit ettiklerini, ancak ÖSYMnin cevap anahtarında doğru seçeneği A olarak verdiğini dile getirdi.
     Atalay, Abaküs sorusunda her tur sonunda 5. çubuktaki boncuk sayısının bir fazlası 1. çubuğa takılarak turlara devam edildiğinden, 3. turda 1. çubuğa 11 boncuk yerine 16 boncuk takılmalıdır. Çünkü 5. çubukta artık 15 boncuk vardır. Doğru cevap 3. çubuk olur. C şıkkı cevaptır dedi.
     Naci Atalay, cevap anahtarında A olarak verilen doğru cevabın, ya C seçeneği olarak değiştirilmesi ya da sorunun tamamen iptal edilmesi gerektiğini savundu.
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber YGSde hatalı soru iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER