YGSde dağıtılan kalemleri yardım için topladılar

YGSde dağıtılan kalemleri yardım için topladılar -Adananın Kozan ilçesinde yardımsever öğrenciler, düzenledikleri kampanya ile ÖSYMnin üniversite adaylarına dağıttığı kalem ve silgileri köy okullarına göndermek için topladı


ADANA (A.A) - Yardımsever öğrenciler, Kozan ilçesinde düzenledikleri Kalem Tutan Eller Kalemsiz Kalmasın kampanyası için, ÖSYMnin üniversite adaylarına dağıttığı kalem ve silgileri, köy okullarına göndermek için topladı.
     Kozan Lisesi öğretmenleri Ercan Kuşvuran, İbrahim Aydoğan ve Ferhat Eroğlu ile gönüllü yüz kadar öğrenci, Milli Eğitim Müdürlüğünden izin alarak kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında ilçede YGSnin yapıldığı 16 okula dağılarak stant kuran öğrenciler, sınavdan çıkan 4 bin 441 üniversite adayından, ÖSYMnin özel kutu içerisinde dağıttığı 2 kalem, 1 silgi ve 1er kalemtıraştan oluşan kırtasiye malzemelerini bağışlamalarını istedi.
     Öğrencilerin stantlara Ağabeyciğim, ablacığım, seni başarıya götüren kalemini bize bağışlar mısın ifadelerinin yer adlığı afişler astıkları görüldü.
     Kampanyaya öncülük eden öğretmenlerden İbrahim Aydoğan, Kozan Lisesi bahçesinde kalemlerin toplandığı stant önünde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 bin kalem, 3 bin silgi ve 3 bin kalemtıraş toplamayı hedeflediklerini söyledi.
     Dağ köylerindeki öğrencilere yardım yapmanın yanında, eğitimin sadece okulla sınırlı olmadığını göstermeyi amaçladıklarını belirten Aydoğan, şöyle konuştu:
     Çocuklarımıza sorumluluk, kardeşlik ve yardımlaşma bilincini uygulamalı olarak göstermek ve bunu yaşayarak kavramalarını sağlamak istedik. Toplanan kırtasiye malzemesini, en kısa sürede köy okullarına ulaştıracağız. Çünkü biliyoruz ki özellikle dağ köylerindeki öğrenciler, bu malzemeleri satın almaya imkanları olsa bile kolay bulamıyorlar. Kampanya ile belki evin bir köşesinde yıllarca atıl kalacak kalemler, eğitime hizmet etmeye devam edecek. Sınava giren tüm adaylara kampanyaya gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyoruz. Umarım bu kampanya ülkemizin birçok yerindeki diğer okullarca da düzenlenir ve yaygınlaşarak büyür.
     Kampanyaya katılan öğrencilerden Rümeysa Duranoğlu da öğretmenlerinden kampanyayı ilk duyduğunda çok heyecanlandığını ve gönüllü olmak istediğini söyledi. Duranoğlu, Böyle bir kampanya düzenleyen okulumla ve arkadaşlarımla gurur duyuyorum ve çok mutluyum. Bu yardımları ulaştıracağımız öğrenci kardeşlerimizin başarılı olması için tek eksikleri belki bir kalem olabilir dedi.
     Üniversite adayları ise sınavda kullandıkları kırtasiye malzemelerini öğrencilerin kurdukları stantlardaki kutulara bırakarak destek verdi.
     Adaylar, kullanılan kalemlerin bu şekilde yeniden değerlendirilecek olmasının yerinde bir girişim olduğunu belirterek, kampanyayı düzenleyen öğretmen ve öğrencileri kutladılar.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Ali Güreli
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber YGSde dağıtılan kalemleri yardım için topladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER