Yerel seçimlerin öne alınması

Yerel seçimlerin öne alınması -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -Yeni bir tarih tespit edilerek 3 siyasi partinin, belki BDPnin de desteğini alarak böyle bir anayasa değişikliği genel kuruldan daha kolay geçebilir diye


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yerel seçimlerin öne alınmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin referandum eşiğinde kabul edilmesine ilişkin, Yeni bir tarih tespit edilerek 3 siyasi partinin, belki BDPnin de desteğini alarak böyle bir anayasa değişikliği genel kuruldan daha kolay geçebilir diye düşünüyorum dedi.
     Şahin, bazı açılış ve ziyaretler için geldiği Karabükte, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada, referandum eşiğinde kabul edilmesiyle ilgili olarak, partisinin il başkanlığında gazetecilerin sorusunu cevaplandırdı.
     AK Parti ve MHPnin parlamentodaki milletvekili sayısının böyle bir Anayasa değişikliğini referandumsuz şekilde geçirmeye yettiğini, ancak fire verildiğini ifade eden Şahin, İki partiden 7 milletvekili izinliydi. Her iki partiden oylamaya katılan milletvekilleri eğer kabul oyu vermiş olsalardı, sanıyorum 367i geçecekti. Gizli oylamada bir miktar fire verildiği anlaşılıyor. Tabi kimseyi suçlayamayız. Hangi arkadaşlarımız böyle bir tercihte bulunmuşlardır, bu konuda değerlendirme yapmayı isabetli bulmam. Ama bir gerçek vardır. Bu Anayasa değişikliği TBMMde kabul edilmiştir. Ancak referandumlu bir kabulü göstermektedir diye konuştu.
     Cumhurbaşkanının, Anayasa değişikliği kendisine geldiğinde, onaylayıp referandum yolunu açma ya da bir defa daha görüşülmek üzere TBMMye iade etme tercihlerinden birisini ortaya koyacağını belirten Şahin, şöyle devam etti:
     Eğer ikinci yolu tercih ederse, bu teklifin altında imzası olan siyasi parti yöneticileri bir araya gelerek, daha önce ortaya çıkan eksiklikleri gidererek, tekrar komisyonda görüşüp Genel Kurulun gündemine getirebilirler. Henüz partimizde görüşmedik, ilgili organlarla tartışmadık ama kişisel bir görüş olarak ifade ediyorum, CHPde Seçimlerin erkene alınmasına bizim itirazımız yok ama Kasım ayının başlangıcında olabilir mi- diye bir öneride bulunmuştu. Sanıyorum istedikleri tarih 3 Kasım falandı. Böyle bir durumla mademki karşı karşıya geldik, CHP ile de görüşülebilir. Yeni bir tarih tespit edilerek 3 siyasi partinin, belki BDPnin de desteğini alarak böyle bir Anayasa değişikliği Genel Kuruldan daha kolay geçebilir diye düşünüyorum. Kişisel olarak bunun da göz ardı edilmemesi kanaatindeyim.
    
     Muhabir: Ahmet Özler / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Yerel seçimlerin öne alınması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER