Yeni teşvik yasası bölgeye avantaj sağladı

Yeni teşvik yasası bölgeye avantaj sağladı -MUTSO Başkanı Sinemecem: -Yeni teşvik yasasından sonra ilimize yatırım yapacak firmalara her türlü desteği hazırız


MUŞ (A.A) - Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)Başkanı Şeyhmus Sinecem, yeni teşvik yasasından sonra ile yatırım yapacak firmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
     MUTSO Başkanı Sinecem, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, yeni teşvik yasasının 6. bölgesinde yer alan Muşun çok güzel bir avantaj yakaladığını bildirdi.
     Yeni Teşvik Yasasının 6. bölgede bulunan Muş-a güzel avantajlar sağladığını söyledi.
     Muş Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısı tamamlanmış çok sayıda parsellenmiş arsanın yeni yatırımcıları beklediğini ifade eden Sinecem, yatırım yapmak isteyenlere ücretsiz arsa tahsisinde bulunacaklarını kaydetti.
     Yeni yasaya göre, yatırım yapanlara gümrük vergisi muafiyeti yapıldığını dile getiren Sinecek, KDV istisnası ve iadesi yapılarak, sabit yatırım tutarının yüzde 50ine kadar olan kısmı için ödenecek faiz de devlet devlet tarafından karşılanacaktır. Bu destekler bölgede yatırım yapacak firmalara çok büyük avantajlar sağlamaktadır dedi.
     Yeni teşvik yasasını Cumhuriyet tarihinde en kapsamlı teşvik yasası olarak değerlendiren Sinecem, Burada yatırım yapacak işadamlarımız Çine yapacakları yatırımdan daha karlı iş yapacaklardır. Bu fırsatı kaçırmamaları çağrısında bulunuyorum. Gerek devletimi gerekse MUTSO olarak ilimizde yatırımı gerçekleştiren firmalara her konuda destek vermeye hazırız diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Yeni teşvik yasası bölgeye avantaj sağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER